nationaldag_pan
Här grips den misstänkte för vansinneskörningen.

Misstänkt dömdes till fängelse i januari

Den man som misstänks för att ha kört ihjäl en kvinna under onsdagen dömdes i januari till sex månaders fängelse för bland annat vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Mannens körkort återkallades redan 2002.

märsta.nu kan avslöja att en 40-årig man är misstänkt för att ha kört ihjäl en 70-årig kvinna på Stationsgatan under onsdagen. 40-åringen dömdes så sent som i januari för bland annat misshandel av en kvinna, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt rattfylleri, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen hade dock inte fått något beslut om när han ska avtjäna sitt straff på sex månaders fängelse.

märsta.nu var i kontakt med Kriminalvården under torsdagen, där kan man inte uttala sig om det enskilda ärendet men bekräftar att det inte finns beslut om att avtjäna straffet. Mannens körkort återkallades redan 2002 och han har inte innehaft ett körkort sedan dess uppger Transportstyrelsen.

40-åringen har anhållits misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, vållande till kroppsskada och frost rattfylleri. Vid 1-tiden i natt bekräftade polisen att den 70-åriga kvinnan avlidit.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

liber_helsida
helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

connys_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

logistik_sigtuna_helsida
nationaldag_helsida
defacto_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
logistik_outsider
nationaldag_out