center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Misshandlade sitt ex-Döms till villkorlig dom

En man som misshandlade sitt ex och en annan man som kom till undsättning döms till villkorlog med samhällstjänst.

En man från Märsta misshandlade sitt ex i deras gemensamma bostad upprepade gånger, inför två barn, varav ett var deras gemensamma. Mannen ska enligt domen från Attunda tingsrätt slagit henne med flera örfilar, tagit strypgrepp, dragit henne i håret och slagit henne med en tvättkorg så att den gick sönder.

Vid ett tillfälle hamnade kvinnans körskolelärare emellan, det slutade med att läraren misshandlades så att han tappade medvetandet några sekunder. Attunda tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom med samhällstjänst i 100 timmar. Ett straff som motsvarar tre månaders fängelse. Mannen ska också utge skadestånd till kvinnan på 12 000 kronor och till mannen 11 300 kronor.

Mannen nekade till brott.

helsida_var2021
centrum_helsida2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
2020_helsida
andersojag
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

mp_host_helsida
bostad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
bostad_outsider
connys
swedol_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out