sommar
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Misshandel på skola

Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kring lunchtid hamnade elever i bråk på en skola i kommunen, polis fick tillkallas strax före klockan 12.
– Det är två elever som har bråkat, man har pratat med de inblandade, personal och även vårdnadshavare, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Eva Nilsson kan inte uttala sig om omständigheterna kring bråket med anledning av att det är minderåriga det rör. Anmälan gällande misshandel och ofredande upprättades.
– Jag kan inte kommentera det som har hänt, det är en del av utredningsläget, vi har hört de inblandade, säger Nilsson.

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu var det ett flertal elever som gick på en enskild flicka. Uppgifterna kan dock inte bekräftas av polisen i skrivande stund på grund av åldern på de inblandade.

happyhomes_2019
logistik_sigtuna
sommar
colorama_april2
fme_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

defacto_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

ica_valsta_choklad

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar_centrum

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sigtunavatten_standard

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

connys
colorama_april
nrh
fme_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
sbrf_outsider