center_pan21
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Missade vårdbesök debiteras

Nu kostar det 400 kronor att missa ett vårdbesök.

Sedan 1:a september debiteras man 400 kronor om man missar ett bokat vårdbesök. märsta.nu har tidigare rapporterat om att många missar sina tider vilket kostar regionen miljoner. Nu måste man ha giltigt skäl för att få komma utan avbokning. Utan giltigt skäl så får man betala, det är upp till vårdgivaren att bedöma vad som är giltigt skäl.

Under 2018 förekom en halvmiljon uteblivna besök i regionen, 2100 operationer fick dessutom ställas in då patienter uteblev eller avbokade sent. Det kostade 500 miljoner kronor.

Vid förhinder ska man meddela mottagningen senast 24 timmar innan besöket till öppenvården samt 72 timmar före en operation. För ungdomar som inte fyllt 19 år är det vårdnadshavare som får betala. Förkylningssymtom är ett av de skälen som just nu räknas in som en del av regionens inriktning för hantering av covid-19.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
connys_helsida
2020_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

defacto_helsida
andersojag
centrum_helsida2020
eldsjal-helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
connys
andersojag_outsider
nrh
eldsjal-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out