panorama_centrum
Besök vid Tant Bruns kaffestugaFoto: Privat
Foto: Privat
Mirjam med Eak-a-MouseFoto: Privat

Mirjam bjöd hem världsartisten

Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Eak-a-Mouse är världsartist inom reagge, han har över 200 spelningar per år runt om i världen. Under en tid har han bott i Sverige men kan inte turnera på grund av coronapandemin. Mirjam Fogelin från Albano utanför Märsta är ett stort fan av Eak-a-Mouse. Hon har lyssnat på honom sedan hon var tolv och är idag 42. När hon fick höra att han var i Sverige så bestämde hon sig för att bjuda honom på middag.

Förutom middag hos Mirjam blev det ett besök i Sigtuna, något som var väldigt uppskattat enligt Mirjam. Tillsammans gick de på sightseeing i stan, längs strandpromenaden och in på Tant Bruns kaffestuga.

2020_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

ewas_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

centrum_sommar2022_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys