moderat_sommar
Foto: Pressbild

Minskning av småhusförsäljningen

Småhus försäljningen i kommunen minskade med två procent

centrum_artikel

Det råder stora skillnader i omsättningen av småhus i länet, i Sigtuna backade försäljningen med två procent det andra kvartalet i år jämfört med samma period förra året uppger SVT Stockholm. Grannkommunen Väsby hade en ökning på 32 procent.

Antalet hus ligger alltså i princip på oförändrad nivå i kommunen med 48 förra året jämfört med 47 i år. Jämfört med 2017 är dock förändringen kraftigt enligt SVT, detta för att det andra amorteringskravet infördes under 2018.
– Det är svårt att se något genomgående mönster. Kommuner som Danderyd, Lidingö och Stockholm minskar ju kraftigt och där är ju även de högsta priserna. Sedan går ju en kommun som Nacka framåt och även den kommunen är ju på en hög prisnivå, säger Johan Bäckström, chef för Fastighetsekonomi på Lantmäteriet, till SVT Stockholm.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
studeravidare_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

helsida_sommarlov
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
brobygget_midgard_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider