sommar
Foto: Pressbild

Minskning av småhusförsäljningen

Småhus försäljningen i kommunen minskade med två procent

Det råder stora skillnader i omsättningen av småhus i länet, i Sigtuna backade försäljningen med två procent det andra kvartalet i år jämfört med samma period förra året uppger SVT Stockholm. Grannkommunen Väsby hade en ökning på 32 procent.

Antalet hus ligger alltså i princip på oförändrad nivå i kommunen med 48 förra året jämfört med 47 i år. Jämfört med 2017 är dock förändringen kraftigt enligt SVT, detta för att det andra amorteringskravet infördes under 2018.
– Det är svårt att se något genomgående mönster. Kommuner som Danderyd, Lidingö och Stockholm minskar ju kraftigt och där är ju även de högsta priserna. Sedan går ju en kommun som Nacka framåt och även den kommunen är ju på en hög prisnivå, säger Johan Bäckström, chef för Fastighetsekonomi på Lantmäteriet, till SVT Stockholm.

colorama_april2
happyhomes_2019
sommar_centrum
sommar
defacto_helsida

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

arlanda_golf_juli
bonava_juli_hel
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
colorama_april
nrh
bonava_juli_outsider
connys