arlandagolf_pan_aug
Foto: Pressbild

Minskning av småhusförsäljningen

Småhus försäljningen i kommunen minskade med två procent

Det råder stora skillnader i omsättningen av småhus i länet, i Sigtuna backade försäljningen med två procent det andra kvartalet i år jämfört med samma period förra året uppger SVT Stockholm. Grannkommunen Väsby hade en ökning på 32 procent.

Antalet hus ligger alltså i princip på oförändrad nivå i kommunen med 48 förra året jämfört med 47 i år. Jämfört med 2017 är dock förändringen kraftigt enligt SVT, detta för att det andra amorteringskravet infördes under 2018.
– Det är svårt att se något genomgående mönster. Kommuner som Danderyd, Lidingö och Stockholm minskar ju kraftigt och där är ju även de högsta priserna. Sedan går ju en kommun som Nacka framåt och även den kommunen är ju på en hög prisnivå, säger Johan Bäckström, chef för Fastighetsekonomi på Lantmäteriet, till SVT Stockholm.

happyhomes_2019
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
defacto_helsida

Axelsson kritiserar kommunledningen för ökad arbetslöshet

Politik Socialdemokraterna anser att utvecklingen av arbetslösheten i kommunen är skrämmande och onödig: - Så går det när Sigtuna kommun har en kommunledning som skär ned på våra tidigare fungerande kommunala arbetsmarknadsåtgärder, säger Marie Axelsson (S), i ett pressmeddelande.

arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
connys