arlandagk_panorama
Foto: Insändarbild

Äldre fick minnesstund på Ymer

Ymer äldreboende arrangerade en minnesstund för alla boende under Alla helgons dag då de inte kunde ta sig till kyrkogården. – Det blev en känslosam, och fin stund vid minneslunden som uppskattades av våra brukare, säger enhetschef Iris Fichter von Eichwald.

centrum_pask

Under Alla helgons dag bjöd äldre- och omsorgsboendet Ymer in en präst och ordnande en minnesstund åt de boende. Iris Fichter von Eichwald, enhetschef på Ymer, berättar att man ”tog in” minnesstunden från kyrkogården in till boendet då de inte kunde ta sig till kyrkogården.
– Tanken med en minneslund kommer ifrån att vi planerade för en hallowenfest och utifrån det kom också tankar om behovet av att våra brukare har en starkare tradition av att hedra sina saknade genom att tända ljus ett ljus för dem på kyrkogården vid allahelgonahelgen, säger hon.
– De brukare som önskade tände ett ljus och berättade vem de tänkte på, prästen pratade om allahelgonahelgen tillsammans med de brukare som deltog.

Enligt Eichwald blev arrangemanget väldigt lyckat:
– Det blev en känslosam, och fin stund vid minneslunden som uppskattades av våra brukare, då de kunde hedra sina anhöriga här på Ymer genom att tända ett ljus och sända en tanke till dem. En av våra brukare sa ”det går ju inte att köra rullstolen på kyrkogården, det är ju bara grusgångar, att det gjordes en minneslund och att kyrkan kom till Ymer innebar att vi fick möjlighet att  delta i en sådan stund”.

logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

centrum_pask_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

defacto_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

ica_pask
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
fme_outsider
bonava_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2