sommar
Foto: Insändarbild

Äldre fick minnesstund på Ymer

Ymer äldreboende arrangerade en minnesstund för alla boende under Alla helgons dag då de inte kunde ta sig till kyrkogården. – Det blev en känslosam, och fin stund vid minneslunden som uppskattades av våra brukare, säger enhetschef Iris Fichter von Eichwald.

Under Alla helgons dag bjöd äldre- och omsorgsboendet Ymer in en präst och ordnande en minnesstund åt de boende. Iris Fichter von Eichwald, enhetschef på Ymer, berättar att man ”tog in” minnesstunden från kyrkogården in till boendet då de inte kunde ta sig till kyrkogården.
– Tanken med en minneslund kommer ifrån att vi planerade för en hallowenfest och utifrån det kom också tankar om behovet av att våra brukare har en starkare tradition av att hedra sina saknade genom att tända ljus ett ljus för dem på kyrkogården vid allahelgonahelgen, säger hon.
– De brukare som önskade tände ett ljus och berättade vem de tänkte på, prästen pratade om allahelgonahelgen tillsammans med de brukare som deltog.

Enligt Eichwald blev arrangemanget väldigt lyckat:
– Det blev en känslosam, och fin stund vid minneslunden som uppskattades av våra brukare, då de kunde hedra sina anhöriga här på Ymer genom att tända ett ljus och sända en tanke till dem. En av våra brukare sa ”det går ju inte att köra rullstolen på kyrkogården, det är ju bara grusgångar, att det gjordes en minneslund och att kyrkan kom till Ymer innebar att vi fick möjlighet att  delta i en sådan stund”.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
logistik_sigtuna
fme_helsida
sommar_centrum

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sigtunavatten_standard

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

defacto_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

colorama_april2

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

fme_outsider
connys
sbrf_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
defacto_outsider