defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Äldre fick minnesstund på Ymer

Ymer äldreboende arrangerade en minnesstund för alla boende under Alla helgons dag då de inte kunde ta sig till kyrkogården. – Det blev en känslosam, och fin stund vid minneslunden som uppskattades av våra brukare, säger enhetschef Iris Fichter von Eichwald.

centrum_artikel

Under Alla helgons dag bjöd äldre- och omsorgsboendet Ymer in en präst och ordnande en minnesstund åt de boende. Iris Fichter von Eichwald, enhetschef på Ymer, berättar att man ”tog in” minnesstunden från kyrkogården in till boendet då de inte kunde ta sig till kyrkogården.
– Tanken med en minneslund kommer ifrån att vi planerade för en hallowenfest och utifrån det kom också tankar om behovet av att våra brukare har en starkare tradition av att hedra sina saknade genom att tända ljus ett ljus för dem på kyrkogården vid allahelgonahelgen, säger hon.
– De brukare som önskade tände ett ljus och berättade vem de tänkte på, prästen pratade om allahelgonahelgen tillsammans med de brukare som deltog.

Enligt Eichwald blev arrangemanget väldigt lyckat:
– Det blev en känslosam, och fin stund vid minneslunden som uppskattades av våra brukare, då de kunde hedra sina anhöriga här på Ymer genom att tända ett ljus och sända en tanke till dem. En av våra brukare sa ”det går ju inte att köra rullstolen på kyrkogården, det är ju bara grusgångar, att det gjordes en minneslund och att kyrkan kom till Ymer innebar att vi fick möjlighet att  delta i en sådan stund”.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
meko_helsida
landsbygdsdag
helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
personal_sandstrom_helsida
connys_helsida
skanela_event_helsida
boisigtuna
meko_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
personal_outsider
swedol_outsider
laddplats_out
outsider
skanela_event_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
nrh