aftenbil_helsida
Lena Hallengren, socialministerFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Ministern kritisk till kommunens skyddsinköp

Socialminister Lena Hallengren (S) anser att det är kommunens ansvar att köpa in rätt utrustning.

centrum_artikel

Sigtuna kommun var en av flera kommuner i landet som hade köpt utrustning som inte var godkänd enligt de svenska bestämmelserna. Det fanns också falsk CE-märkning på den. Kommunen menade till sitt försvar att man hamnade i ett läge där man hamnade i andrahand, fokus var på akutvården och regioner. Kommuner uppmanades att inte beställa den bästa utrustningen utan den behövdes på sjukhusen uppger SVT Nyheter.

Socialminister Lena Hallengren (S) köper inte förklaringen utan menar att det är kommunernas ansvar, att man har arbetsgivaransvar samtidigt ska man ha lager för extraordinära händelser.
– Det är viktigt att komma ihåg att regioner och kommuner redan idag har en lagstadgad uppgift att ha beredskapslager för extra ordinära händelser. Hur de sedan möter upp denna reglering är upp till dem, säger Hallengren enligt SVT Nyheter.

mp-helsida
rentawreck_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

defacto_helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

brobygget_day
vardcentral_helsida
liber_sommar_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

connys_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

brobygget_night
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

ungsatsning
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
connys
brobygget_day_out
speedy_vinter2020_outsider
brobygget_night_out
rentawreck_outsider
nrh
vardcentral_outsider
aftenbil_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
ungsatsning-outsider
swedol_outsider
mp-outsider