moderaterna_riksdag
Alice Bah Kunke kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag.Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Minister kommer till Märsta

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

centrum_artikel

Alice Bah Kunke (MP) ska besöka Kulturskolan i Märsta för att presentera propositionen ”En kulturskola för framtiden – en strategi för de statliga instanserna”. Regeringskansliet kontaktade Kulturskolechefen Eva Sjögren van Berkel tidigare i veckan.
– Vi har en unik verksamhet och är ute mycket i kommunens grundskolor. Bland annat har vi estetisk verksamhet, kulturpoolen, i mellanstadiet med sång, dans och teater kring ämnesområden som skolan bestämmer. Det kan vara allt från värdegrundsarbete till världens religioner och vikingatiden. Gör du en rap om Sveriges fyra grundlagar så glömmer du dem inte i första taget. Det du lär dig genom estetiskt arbete finns kvar i kroppen, säger Eva Sjögren van Berkel.

Aktiverar 1300 elever
Kulturskolan har även många uppdrag i särskolan och gymnasiesärskolan. Dessutom samarbetar man med biblioteket och har olika arrangemang för skolelever, bland annat barnteater. Genom ett bidrag från Statens kulturråd erbjuds även kulturskolefritids på några av skolorna i kommunen och Valsta fritidsgård. Omkring 1300 elever går på någon av kurserna som Kulturskolan håller på eftermiddagar. Allt ifrån jazzdans och bild till form, teater och olika instrument.

Får se verksamheten
I samband med besöket kommer ministern att få sig en rundtur av Kulturskolans verksamhet.
– Vi är såklart jättestolta för att få visa kulturministern vår fina verksamhet och våra fina lokaler. Jag tillsammans med några av lärarna kommer att guida runt henne och vi kommer bland annat att kunna se elever från Ekillaskolan som har kulturprofil och så är elever från Galaxskolan här och dansar, fortsätter Eva Sjögren van Berkel.

2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
handbollsskola
mod_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

bergstrand_out_jan
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider