arlandagk_panorama
Alice Bah Kunke kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag.Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Minister kommer till Märsta

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

centrum_pask

Alice Bah Kunke (MP) ska besöka Kulturskolan i Märsta för att presentera propositionen ”En kulturskola för framtiden – en strategi för de statliga instanserna”. Regeringskansliet kontaktade Kulturskolechefen Eva Sjögren van Berkel tidigare i veckan.
– Vi har en unik verksamhet och är ute mycket i kommunens grundskolor. Bland annat har vi estetisk verksamhet, kulturpoolen, i mellanstadiet med sång, dans och teater kring ämnesområden som skolan bestämmer. Det kan vara allt från värdegrundsarbete till världens religioner och vikingatiden. Gör du en rap om Sveriges fyra grundlagar så glömmer du dem inte i första taget. Det du lär dig genom estetiskt arbete finns kvar i kroppen, säger Eva Sjögren van Berkel.

Aktiverar 1300 elever
Kulturskolan har även många uppdrag i särskolan och gymnasiesärskolan. Dessutom samarbetar man med biblioteket och har olika arrangemang för skolelever, bland annat barnteater. Genom ett bidrag från Statens kulturråd erbjuds även kulturskolefritids på några av skolorna i kommunen och Valsta fritidsgård. Omkring 1300 elever går på någon av kurserna som Kulturskolan håller på eftermiddagar. Allt ifrån jazzdans och bild till form, teater och olika instrument.

Får se verksamheten
I samband med besöket kommer ministern att få sig en rundtur av Kulturskolans verksamhet.
– Vi är såklart jättestolta för att få visa kulturministern vår fina verksamhet och våra fina lokaler. Jag tillsammans med några av lärarna kommer att guida runt henne och vi kommer bland annat att kunna se elever från Ekillaskolan som har kulturprofil och så är elever från Galaxskolan här och dansar, fortsätter Eva Sjögren van Berkel.

fme_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

colorama_april2
sigtunavatten_standard

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
centrum_pask_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

happyhomes_2019
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

ridskola2019_outsider
sh_oppet
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
bonava_outsider
colorama_april