sommar
Alice Bah Kunke kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag.Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Minister kommer till Märsta

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

Alice Bah Kunke (MP) ska besöka Kulturskolan i Märsta för att presentera propositionen ”En kulturskola för framtiden – en strategi för de statliga instanserna”. Regeringskansliet kontaktade Kulturskolechefen Eva Sjögren van Berkel tidigare i veckan.
– Vi har en unik verksamhet och är ute mycket i kommunens grundskolor. Bland annat har vi estetisk verksamhet, kulturpoolen, i mellanstadiet med sång, dans och teater kring ämnesområden som skolan bestämmer. Det kan vara allt från värdegrundsarbete till världens religioner och vikingatiden. Gör du en rap om Sveriges fyra grundlagar så glömmer du dem inte i första taget. Det du lär dig genom estetiskt arbete finns kvar i kroppen, säger Eva Sjögren van Berkel.

Aktiverar 1300 elever
Kulturskolan har även många uppdrag i särskolan och gymnasiesärskolan. Dessutom samarbetar man med biblioteket och har olika arrangemang för skolelever, bland annat barnteater. Genom ett bidrag från Statens kulturråd erbjuds även kulturskolefritids på några av skolorna i kommunen och Valsta fritidsgård. Omkring 1300 elever går på någon av kurserna som Kulturskolan håller på eftermiddagar. Allt ifrån jazzdans och bild till form, teater och olika instrument.

Får se verksamheten
I samband med besöket kommer ministern att få sig en rundtur av Kulturskolans verksamhet.
– Vi är såklart jättestolta för att få visa kulturministern vår fina verksamhet och våra fina lokaler. Jag tillsammans med några av lärarna kommer att guida runt henne och vi kommer bland annat att kunna se elever från Ekillaskolan som har kulturprofil och så är elever från Galaxskolan här och dansar, fortsätter Eva Sjögren van Berkel.

bonava_juli_hel
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
colorama_april2

Märsta Port byter namn

Notiser Märsta Port i Tingvalladalen/Valstabacken blir ett minne blott då Kultur- och fritidsnämnden fattat beslut om nytt namn.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
sommar
sommar_centrum

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

sportfiske_sommar
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
bonava_juli_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider