defacto_pan2020
Infrastrukturminister Anna Johansson med Ibrahim Khalifa (S), Kommunstyrelsens ordförande.Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Minister besökte Märsta station

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) besökte Märsta på torsdagen för att prata om utmaningarna för kommunen och regionen.

centrum_artikel

I veckan presenterade Sigtuna kommun att man ingått en överenskommelse med Trafikverket och Stockholms läns landsting om att bygga om Märsta station för 550 miljoner kronor. På torsdagen kom infrastrukturminister Anna Johansson (S) själv till Märsta för att se över situationen samt prata med lokalpolitiker och pendlare.
– Regeringen har antagit en flygstrategi där vi bland annat trycker på att Arlanda behöver utvecklas för att fortsatt locka hit såväl företag som turister. För det krävs det att Arlandas tillgänglighet säkras och då är det samverkan mellan många olika parter som måste till, bland annat genom det Arlandaråd som ska tillsättas, säger Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Utöver situationen i Märsta station har Trafikverket också på sitt bord att bredda E4:an mellan Rosersberg-Arlanda till trefiligt hela vägen, något som egentligen skulle ha påbörjats under sommaren 2016.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Värmebölja drar in

Nyheter En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
nrh
ridskola_2020_outsider