defacto_pan2020
Infrastrukturminister Anna Johansson med Ibrahim Khalifa (S), Kommunstyrelsens ordförande.Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Minister besökte Märsta station

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) besökte Märsta på torsdagen för att prata om utmaningarna för kommunen och regionen.

centrum_artikel

I veckan presenterade Sigtuna kommun att man ingått en överenskommelse med Trafikverket och Stockholms läns landsting om att bygga om Märsta station för 550 miljoner kronor. På torsdagen kom infrastrukturminister Anna Johansson (S) själv till Märsta för att se över situationen samt prata med lokalpolitiker och pendlare.
– Regeringen har antagit en flygstrategi där vi bland annat trycker på att Arlanda behöver utvecklas för att fortsatt locka hit såväl företag som turister. För det krävs det att Arlandas tillgänglighet säkras och då är det samverkan mellan många olika parter som måste till, bland annat genom det Arlandaråd som ska tillsättas, säger Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Utöver situationen i Märsta station har Trafikverket också på sitt bord att bredda E4:an mellan Rosersberg-Arlanda till trefiligt hela vägen, något som egentligen skulle ha påbörjats under sommaren 2016.

defacto_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

happyhomes_2019