defacto_pan2020
Foto: Scandinavian XPO/Illustration

Mindre event kan genomföras

Scandinavian XPO som öppnar en av landets största mässhallar vid årsskiftet har fått in bokningar för mindre event till efter nyår.

centrum_artikel

Öppningen av Scandinavian XPO är bara två månader bort. Man har kunnat förbereda sig med en safe-event-plan när öppningen sker. VD Staffan Littmarck säger i en intervju på XPO:s hemsida att covid-19 ställt till det för dem men att mindre möten på mellan 100-300 personer ligger kvar i vår. Kunder med större event har flyttat dessa till hösten 2021 och även in i 2022.
– Vi ser att ett kommande uppdämt behov kommer att ge oss tuffa högsäsonger framöver där bokningarna trängs med varandra. För de som planerar för bokningar 2022 och 2023 gäller det att kontakta oss snarast. Så oavsett pandemin så ser jag väldigt mycket fram emot att vi öppnar vid årsskiftet. Det kommer att bli fantastiskt bra, uppger Littmarck.

Nära 20 000 läste märsta.nu på måndagen

Näringsliv Nästan 20 000 besökte märsta.nu under den händelserika måndagen: - Det var ett högtryck hela dagen och kommuninvånarna vände sig till oss för att få reda på vad som hände, säger chefredaktören Daniel Iskandar.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

2020_helsida

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

connys_helsida
meko_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

centrum_helsida2020

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider