moderater_pan_sommar
Windefalk, Björlin och OverholtFoto: Miljöpartiet

Miljöpartiet vill stoppa avverkning i Hällsbo

I det populära naturområdet i Hällsbo i Sigtuna vill markägaren Kilen Venngarn Fastighetsförvaltning AB avverka ett skogsområde stort som 30 fotbollsplaner. Miljöpartiet vill att Sigtunas gröna oas räddas.

I skogarna kring Hällsbo kan sigtunaborna promenera, motionera och uppleva orörd natur. Här finns motionsspår, skidspår och mountainbikebanor. Delar av Hällsboskogen är skyddat som naturreservat men större delen är oskyddad och riskerar nu att bli ett stort hygge.
Undersökningar visar att allt fler människor vistas ute i naturen, inte minst i samband med pandemin. Sigtunaborna är inget undantag. När antalet invånare ökar i närliggande områden som Sigtuna stadsängar är det viktigare än någonsin att vi bevarar mer natur, inte mindre!

Ett stort skogsområde intill Hällsboskogens naturreservat har anmälts för avverkning och Miljöpartiet har uppvaktat den styrande majoriteten och uppmanat dem att snarast ta initiativ till en dialog med markägaren. Kommunledningen måste ta sitt ansvar och säkerställa att naturvärden inte går förlorade och att det finns tillräckliga grönområden för ett växande Sigtuna. När staden växer måste närnatur skyddas för framtiden. En liten del av kommunens överskott kan rädda ett stort område för biologisk mångfald och för fina utflykter nära bostäder. Den styrande alliansen har nu möjlighet att visa sina miljöambitioner genom att skydda en av kommunens mest värdefulla gammelskogar som förtjänar att få leva vidare.

  • Karolina Windefalk
  • Elwood Overholt
  • Tove Björlin
    Miljöpartiet de gröna i Sigtuna kommun
helsida_sfs
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Debatt Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

Hemtjänsten inte fossilfri

Debatt Hemtjänstens bilar rullar i hela kommunen alla dagar under året. De utgör en betydande andel av kommunens fordonsflotta. För Miljöpartiet är det självklart att dessa bilar ska uppfylla kommunens miljöstandard.

kso_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Debatt Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

mp_helsida_april
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Debatt Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Debatt I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Debatt Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Debatt Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Debatt Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
moderat_outsider
sfs_out
mp_outsider2022
swedol_outsider