moderater_pan_sommar
Jan Franzén och Tove BjörlinFoto: Miljöpartiet

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Ärlighet och transparens är något som saknas när det gäller Aspvägen. Enligt kommunledningens förslag ska Aspvägen avlasta väg 263 mot Arlanda. En stor del av de 13 000 bilar som trafikerar 263:an varje dag kommer att ledas över Norrbacka. Hur många fordon kommer att trafikera Aspvägen varje dag, Olov Holst? Det är hög tid för en ärlig prognos för antalet fordon, så att boende i norra Märsta vet vad som väntar. Miljöpartiet har hela tiden varit tydliga och röstat för en utbyggnad av Märsta station men starkt motsatt oss en trafikled genom norra Märsta.

När det gäller rivningshotade Smedsgården vore ett ansvar på sin plats. Holst hänvisar till att det är Sigtunahems förslag att riva husen, inte kommunens. Sigtunahem hänvisar till den moderatledda kommunledningens Program för bostadsbyggande när de upplyser hyresgästerna om att deras hus ska rivas. Det vore ansvarsfullt av Kommunstyrelsens ordförande att hålla reda på sina hästar i bolag som kommunen äger. Sigtunahem är ett kommunägt företag med Moderater i styrelsetoppen.

Eftersom Holst har missat att läsa protokollen från Kommunfullmäktige påminner vi om att Miljöpartiet yrkade på att Smedsgården skulle tas bort från Program för bostadsbyggande och restaureras av kulturmiljöskäl. Yrkandet avslogs av kommunledningen.

Miljöpartiet kommer att fortsätta arbeta för en trygg närmiljö i hela kommunen. Det innebär bland annat att hyresgäster behandlas med respekt, att närmiljön inte förstörs av trafikleder och att kultur och historia bevaras istället för att rivas.

  • Jan Franzén och Tove Björlin
    Miljöpartiet de gröna i Sigtuna kommun
connys_helsida
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

Hemtjänsten inte fossilfri

Insändare Hemtjänstens bilar rullar i hela kommunen alla dagar under året. De utgör en betydande andel av kommunens fordonsflotta. För Miljöpartiet är det självklart att dessa bilar ska uppfylla kommunens miljöstandard.

social_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

helsida_sfs
defacto_helsida
kso_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Insändare Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
outsider_social
mp_outsider2022
sfs_out
swedol_outsider
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022