panorama_centrum
Foto: Pressbild

Miljödemonstration utanför kommunhuset

Vid lunchtid på fredagen demonstrerade Nätverket Klimat Sverige utanför Sigtuna kommun som en del av en aktion av aktivisten Greta Thunberg.

Greta Thunberg som uppmärksammats för att demonstrera utanför Riksdagen har nu spridit sina demonstrationer runt om i landet. På fredagen demonstrerades det på 88 orter, bland annat utanför kommunhuset i Märsta. Ett flertal kommuninvånare hade lockats av initiativet som organiseras av Nätverket Klimat Sverige.
– Vi är i akut behov av en politik på global nivå med internationella koldioxidskatter, som både påskyndar omställningen och bidrar med resurser till FN:s gröna fond, och även av stoppdatum för användning av fossila bränslen, säger Torbjörn Vennström, samordnare för KlimatSverige.

Lina Hedberg är en av demonstranterna utanför kommunhuset, hon berättar att man ska överlämna ett medborgarförslag till kommunledningen.

defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
connys
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider