moderater_pan_sommar

Miljardförlust för SAS

SAS förlorade det första kvartalet i år 1,6 miljarder kronor.

SAS återhämtning i trafiken efter pandemin fortsätter men förlusten för perioden februari-april i år är hela 1,6 miljarder kronor. Enligt ett pressmeddelande från SAS är det inte bara SAS som har problem utan stora delar av flygindustrin har svårigheter med återuppbyggnad av verksamheten. SAS har även lanserat ett sparpaket sedan tidigare.

Intäkterna för perioden november 21-april 22 var 12,6 miljarder, att jämföra med endast 4,2 för samma period föregående år. SAS ser en positiv marknadsutveckling till sommaren, man har ökat antalet flyg i trafik samt samarbetat med Apollo om deras charter.
– Vi ser en uppdämd efterfrågan på resor och den underliggande efterfrågan är god, både för affärs- och fritidsresor. Vi är dock fortfarande försiktiga med anledning av den rådande osäkerheten. Trafiken till och från Asien påverkas fortfarande av de återstående covid-19-restriktionerna samt den geopolitiska situationen, skriver VD och koncernchef Anko van der Werff i ett pressmeddelande.

social_helsida
connys_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

helsida_sfs
mp_helsida_april
defacto_helsida
kso_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
connys
mp_outsider2022
sfs_out
ridskola_2020_outsider
outsider_social
pantamera_out
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider