moderaterna_juni
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mildare regler för drönare kring Arlanda

Från och med februari är det nya regler som gäller för drönare kring Arlandas kontrollzon.

Arlanda som under 2017 flertal gånger stoppat flygtrafiken på grund av drönare i luftrummet kan komma att se färre liknande störningar under 2018. Från och med 1:a februari lättas reglerna upp, det kommer att bli lagligt att flyga lätta drönare under sju kilo fem kilometer från en landningsbana rapporterar SVT Stockholm. Tidigare har det i praktiken inneburit att drönare inte ens får lämna marken i stora delar av Sigtuna kommuns yta.
– Vi tror i slutändan att det inte kommer att bli någon större risk för luftfarten utan tvärtom, säger Rémi Vesvre, ledningsstrateg för drönare på Transportstyrelsen till SVT.

Efter regeländringen får lätta drönare flyga max 120 meter från marken och drönarpiloter uppmanas att hålla avståndet från människor och djur.

happy_homes_juli
steningeslottsommar
socialutmarkelse
vuxenutbildning2
sap_valet2018

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

sigtunavatten_standard
objekt2
sap_outsider
nfc_vinter
outsider_moderat
vuxentutbildning
veterankraft_standard
connys
val2018
objekt3
Norra Redovisningshuset
yearlingsales
objekt4
forskontor
outsider_defacto