centrum_standard
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mildare regler för drönare kring Arlanda

Från och med februari är det nya regler som gäller för drönare kring Arlandas kontrollzon.

centrum_standard

Arlanda som under 2017 flertal gånger stoppat flygtrafiken på grund av drönare i luftrummet kan komma att se färre liknande störningar under 2018. Från och med 1:a februari lättas reglerna upp, det kommer att bli lagligt att flyga lätta drönare under sju kilo fem kilometer från en landningsbana rapporterar SVT Stockholm. Tidigare har det i praktiken inneburit att drönare inte ens får lämna marken i stora delar av Sigtuna kommuns yta.
– Vi tror i slutändan att det inte kommer att bli någon större risk för luftfarten utan tvärtom, säger Rémi Vesvre, ledningsstrateg för drönare på Transportstyrelsen till SVT.

Efter regeländringen får lätta drönare flyga max 120 meter från marken och drönarpiloter uppmanas att hålla avståndet från människor och djur.

Spårspring orsakar problem i pendeltågstrafiken

Nyheter Spårspring är ett stort problem i pendeltågstrafiken, därför vill trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) att det vidtas åtgärder mot det: - Det här slår sönder människor vardag, säger han till Stockholmdirekt.

magget_dejt

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Nyheter Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

forskontor

Tyck till om framtidens polis

Nyheter Polisen går ut med en bred medborgarundersökning om hur invånare vill ha det i sitt området:- Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson, rikspolischef.

happy_homes_sommar
defacto_panorama_boka_mote
kulturklapp

Långt fängelsestraff i smuggelärende

Nyheter En man från Storbritannien som i december försökte smuggla in en stor mängd narkotikaklassad läkemedel via Arlanda döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

EXTRA

Grannsamverkarna: Misslyckade inbrott ökade

Nyheter Samtidigt som bostadsinbrotten ökade i Sigtuna kommun var det också allt fler misslyckade inbrott enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun: - Man skulle kunna uttrycka det sistnämnda som att inbrottstjuvarna misslyckades i mycket större utsträckning 2017 än 2016, Grannsamverkans ordförande David Lundqvist i mail till redaktionen.

pendelkaoset

Landstinget: Spiken i kistan för skipstop

Politik Det kommer att slås en spik i kistan för skiptsop, det beskedet ger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till märsta.nu: - Målet var att förkorta restiderna och minska trängseln. Tvärtom hörs vittnesmål om att problemen har varit fortsatt stora. Därför har vi föreslagit att SL ska återgå till tidtabeller utan snabbtåg längs med Ostkustbanan, meddelar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) stab till märsta.nu

Fler bostäder på andrahandsmarknaden

Bostad Andrahandshyrorna i kommunen har ökat kraftigt på fem år, från 5700 till 7200 kronor i månaden. Samtidigt är det också fler objekt ute, både lägenheter och villor/radhus.

oppethus
Norra Redovisningshuset
objekt3
objekt4
vinterstudiobf
nfc_vinter
connys
standard_ridskola
standard
objekt2
objekt1
Festspecialisten – Standard
biokalla_dec