moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mildare regler för drönare kring Arlanda

Från och med februari är det nya regler som gäller för drönare kring Arlandas kontrollzon.

Arlanda som under 2017 flertal gånger stoppat flygtrafiken på grund av drönare i luftrummet kan komma att se färre liknande störningar under 2018. Från och med 1:a februari lättas reglerna upp, det kommer att bli lagligt att flyga lätta drönare under sju kilo fem kilometer från en landningsbana rapporterar SVT Stockholm. Tidigare har det i praktiken inneburit att drönare inte ens får lämna marken i stora delar av Sigtuna kommuns yta.
– Vi tror i slutändan att det inte kommer att bli någon större risk för luftfarten utan tvärtom, säger Rémi Vesvre, ledningsstrateg för drönare på Transportstyrelsen till SVT.

Efter regeländringen får lätta drönare flyga max 120 meter från marken och drönarpiloter uppmanas att hålla avståndet från människor och djur.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

defacto_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
connys
moderat_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider