invigning_clasohlsson
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mildare regler för drönare kring Arlanda

Från och med februari är det nya regler som gäller för drönare kring Arlandas kontrollzon.

banner_artikel

Arlanda som under 2017 flertal gånger stoppat flygtrafiken på grund av drönare i luftrummet kan komma att se färre liknande störningar under 2018. Från och med 1:a februari lättas reglerna upp, det kommer att bli lagligt att flyga lätta drönare under sju kilo fem kilometer från en landningsbana rapporterar SVT Stockholm. Tidigare har det i praktiken inneburit att drönare inte ens får lämna marken i stora delar av Sigtuna kommuns yta.
– Vi tror i slutändan att det inte kommer att bli någon större risk för luftfarten utan tvärtom, säger Rémi Vesvre, ledningsstrateg för drönare på Transportstyrelsen till SVT.

Efter regeländringen får lätta drönare flyga max 120 meter från marken och drönarpiloter uppmanas att hålla avståndet från människor och djur.

februari
varen2018

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

forskontor
dackia_2018
center_banner2

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

objekt2
sigtunavatten_standard
objekt4
Norra Redovisningshuset
objekt3
standard_start
val2018
matcher_skanela
connys
nfc_vinter
standard_ridskola
vuxentutbildning
veterankraft_standard
outsider_defacto