defacto_pan2020
Mikael AnderssonFoto: Pressbild

Mikael Andersson avgår som VD på Märsta Förenade

Mikael Andersson lämnar som VD på Märsta Förenade efter 8 år: -Efter snart 8 fantastiska år som VD är det nu dags för mig att lämna över rodret, både Märsta Förenade och jag själv behöver nu fokusera på nya utmaningar, säger han i ett uttalande.

Under Mikael Anderssons åtta år hos Märsta Förenade har koncernen ökat sin omsättning från 350 miljoner kronor till omkring enmiljard. Kunduppdragen har gått från 25 000 till 75 000 under samma tid och antalet enheter från 220 till 600 stycken.
– Den stora tillväxten har gjort att Märsta Förenade är ett helt annat bolag idag än för 8 år sedan. Vi har blivit ett av Sveriges största åkerier och är idag en koncern. Detta kräver nu fokus på digitalisering, interna processer, hållbarhet och en tydlig struktur, och att också förvalta och bygga trygghet kring bolagets kunder och omsättning. Ett gediget arbete som måste säkerställas innan nästa resa in i framtiden kan påbörjas, säger Mikael Andersson.

Mats Trysefjord går in som VD tills dess att en ny VD rekryterats, Mats är idag vice VD. Han har varit i koncernen i 20 år och känner både kunder och medarbetare.
– ”Mikael har alltid varit en engagerad ledare med genuint intresse för alla delar av vår verksamhet. Han har inte heller varit rädd för att med stor energi driva olika frågor. Det kommer bli en stor utmaning att hitta ny VD för Märsta Förenade, och detta arbete har redan påbörjats. Vi önskar självklart Mikael lycka till med hans kommande uppdrag och utmaningar. Mats Trysefjord känner vårt bolag väl och kommer att fungera utmärkt i rollen som VD i detta skede, kommenterar styrelseordförande Jan Olson.

coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

festspec_corona_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

happy_homes_mars
speedy_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

nrh
swedol_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider