invigning_clasohlsson
MIK U17 spelar kval till SM i början av februari.Foto: Insändarbild/Märsta IK

MIK till SM-kval

Märsta IK U17 kommer att spela SM i Futsal efter att vunnit serien överlägset.

banner_artikel

MIK U17 vann Upplands-DM i överlägsen stil med ett lag blandat av spelare födda 2001/02. Tränare Philip Alouch berättar att man mött äldre spelare men att laget är det talangfullaste som han tränat.
– De vann alla sina matcher och snittade åtta mål per match. Vår sista hemmamatch var mot IK Sirius som vi efter en jämn start till slut vann med hela 7-2, berättar Philip för märsta.nu

Nu kommer MIK att spela regionkval mot lag från Gotland, Sörmland och Stockholm. Bara ett lag går vidare till finalspelet som hålls i Helsingborg 16-18 mars:
– Vårt största hot är laget från Stockholm som alltid är bra, säger Philip.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

center_banner2
dackia_2018

Shahryar Khan Babar vann guld i Mens physique

Sport Shahryar Khan Babar från Valsta vann under lördagen internationella tävlingen Sedan Grand Prix och vann juniorklassen i Mens Physique: - Jag förberedde mig sen i början av januari och det resulterade i en förstaplats, det känns overkligt bra, säger han till märsta.nu.

februari
varen2018

Helgens matcher

Fotboll Det är hemmapremiärer för FC Arlanda och Rosersbergs IK. Märsta IK spelar bortamatch denna helg.

forskontor
EXTRA

Skånela klara för Allsvenskan

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda RP Linköping även i andra kvalmatchen i Märsta, slutresultatet skrevs till 21-15: - Det känns väldigt bra, vi kom tillbaka och laddade om, sa målvakten Gracia Zomi Axelsson efter matchen.

Soligt träningsläger för MIK

Fotboll Varför inte åka på ett träningsläger utomlands under påsklovet? Ja det var just vad Märsta IK P04 gjorde: - Vi har haft fem träningar och där två hölls av proffstränaren Reuf Dervic som har arbetat med flera toppklubbar och spelare i Europa. Mycket inspirerande för oss tränare och spelare. Han samarbetar bland annat med Vincente Del Bosque och Fabio Capello, säger tränare Joakim Folmer-Hansen

Arlanda redo för historiska premiären

Fotboll FC Arlanda har spelat färdigt denna försäsong och laddar nu inför premiären mot Vaksala i helgen: - Vi är disciplinerade i hela 90 minuter och lyckats göra ett fint mål framåt. Detta var en mycket bra insats, mot ett bra lag vilket bådar gott inför premiären, säger FC Arlandas sportchef Eddie Khalaf.

Avgörande kval väntar Skånela

Handboll Skånela vann den viktiga kvalmatchen mot RP Linköping och nu väntar tredje och avgörande på onsdag: - Det satt skönt, vi gör en jättebra match, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

standard_ridskola
matcher_skanela
nfc_vinter
objekt3
veterankraft_standard
connys
val2018
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
standard_start
objekt2
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
objekt4