center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi

MIK och RIK vinnare

Här kommer resultat och målskyttar från helgens matcher för de lokala lagen

centrum_artikel

Division 4
Märsta IK tog andra segern för säsongen när man besegrade VP på bortaplan under måndagskvällen. MIK ledde med 2-0 tidigt i andra efter mål av Philip Alouch och Tonny Christian Nseke, VP reducerade kort därpå innan Troy Linnes satte 3-1. VP:s Alexander Reinius gjorde 3-2 men närmare än så kom inte VP. MIK har på de fyra matcherna två segrar och två förluster. Närmast väntar Rimbo på fredag kväll hemma i Märsta.

Division 5 S
Rosersbergs IK vann klart mot Kåre i fredags. 3-0 skrevs slutresultatet till. Målen gjordes av Fredrik Lindberg (16), Andreas Munter (66) och Rasmus Edin (77), RIK leder serien efter fyra omgångar och möter närmast Enköpings IS i en tidig seriefinal på lördag hemma på Råbergsvallen.

Division 6S
FC Arlanda2 vann mot Danmark med 2-0, båda målen gjorde i andra halvlek av Elvis Mashilingi. Även MIK2 vann i serien, laget utklassade Ärentuna med 10-1 på Midgårdsvallen. Allan Kaggwa svarade för ett hattrick, Marcus Gustafsson och Eisenhower Osorio Chacon svarade för två mål vardera. Arlanda2 toppar serien, MIK2 är trea.

Division 6V
Märsta Syrianska förlorade en dramatisk match mot Örsundsbro på bortaplan. MSFC ledde med 2-0 men tappade till 3-2 för hemmalaget Örsundsbro, MSFC vände på steken och har ledningen fram till 77:e minuten då Örsundsbro kvitterar, segermålet kommer med dryga 5 minuter kvar. MSFC:s mål gjordes av Rodrigo Gomez, Ronnie Youssef, Miguel Cordova Rozas samt en okänd spelare. MSFC är trea i tabellen, tre poäng bakom ettan Trikadien.

Division 7V
Sigtuna IF föll borta mot ESK2, Sigtuna ledde med 1-0 genom Ludvig Harryzon, ESK vände på steken i första och avgjorde i 80:e genom att sätta 3-1. Enis Durakovic reducerade med fem minuter kvar. Det var SIF:s första förlust i serien och närmast väntar Unik2 hemma på tisdag.

Division 7S
Wigör var chanslösa mot Danmark2 som vann med 9-2. Wigör ledde med 1-0 och höll ledningen till slutet av första. Därefter var det proppen ur för Danmark som satte 1-1 innan paus och gick ifrån till 7-1 innan Wigör gjorde mål. Wigörs mål gjordes av Christopher Davie och Casper Karlsson.

U16 Nationell serie
MIK U16 spelade två matcher i helgen:
– AIK Akademi U16 i onsdags hemma på Midgårdsvallen och förlorade med 4-2, totalt 6 landslagsaktuella spelare på planen. En fantastiskt bra och svängig match presterades mot Västerås SK U16 akademi borta på fredagen och även där förlust med 4-2. Det är två storsatsande akademier som vi spelar jämt med och faktiskt hotar flera gånger under matcherna, säger tränare Joakim Folmer Hansen

connys_helsida
defacto_helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

dack-helsida
mp_host_helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

helsida_var2021
centrum_helsida2020

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening