kulturtorget
Kaj EskelinenFoto: Jamshid Jamshidi

MIK bröt trenden – Tog poäng mot topplaget

Märsta IK fick med sig en poäng i höstens tredje match som startat med två raka nederlag: - Vi var närmare segern, säger tränare Kaj Eskelinen.

sommar

Efter två raka storförluster i serien lyckades MIK få en poäng mot topplaget Täby. Men det blev en kostsam sådan då Kevin Toure skickades med ambulans efter befarad whiplash-skada och Munter utgick skadad:
– Jag hoppas det är ok med Kevin, det var en säkerhetsåtgärd av oss, berättar tränare Kaj Eskelinen.

Märsta IK tog ledningen efter ca 20 minuter just genom Toure men det var 1-1 i paus. I andra var det MIK som hade de hetare chanserna enligt Eskelinen:
– Täby sparkar långt och vi försöker spela oss ur pressen, vi försöker i alla fall och låg närmast segern. Det är ett fall framåt.

Den tröga omstarten av serien menar Eskelinen berodde på att man inte tränat ordentligt bland spelarna i sommar. MIK har nu halkat efter rejält men siktar på att blanda sig in i toppen igen:
– Alla slår alla i serien, vi ska gå för seger i varje match så får vi se hur långt det räcker, fortsätter Eskelinen.

brookevent
varumarke_defacto_sommar

Skånela vann mot RP

Handboll Skånela matchar vidare inför säsongen och gjorde på lördagen processen kort mot ett redan slutkört RP som spelat match före: - Den här resan blev inte alls vad vi hade hoppats på. Jag tycker inte RP bjöd upp till match. Vi hade hellre sett ett bättre motstånd nu när vi åker så pass långt. Men det är inte mycket vi kan göra något åt utan bara att gilla läget, uppger tränare Jesper Östlund för Barahandboll.

Karim visade vägen för FC Arlanda

Fotboll Glödhete Karim Yaghlaji visade vägen mot Upsala IF på lördag förmiddag när FC Arlanda vann med 4-0: - Killarna gör en mycket bra och stabil insats idag, kommenterar sportchef Eddi Khalaf.

sommar

MIK vinnare i DM-final

Fotboll Märsta IK hade två lag i DM och kom hem med en segrare och en silvermedaljör: - Märsta IK är stolta över att vi har flera årskullar som tillhör de bästa lagen i distriktet och det visar att vi arbetar rätt med vår spelfilosofi, säger tränare Joakim Folmer-Hansen

William hemma i Pinbackshallen

Ishockey William Karlsson har varit hemma i Pinbackshallen under dagar och kört igång med sin isträning. På fredagen fick han även passa på att träffa yngre hockeyspelare och skriva autografer - Känns bra och roligt att vara här, sa han efter passet.

Stor ridtävling intar Rävsta

Ridning I helgen arrangerar Märsta Ridklubb Märsta Equestrian Dressage by Hööks: - Vi har jobbat för fullt att fixa iordning anläggningen för att välkomna alla tävlingsekipage och besökare. Det känns jättekul och spännande och vi hoppas att vi får många besökare, säger Anita Stockfors på Märsta Ridklubb.

Helgens matcher

Fotboll Denna helg är det mest bortamatcher för bygdens främsta lag. Märsta IK, FC Arlanda och Rosersbergs IK Dam spelar samtliga på bortaplan. Likaså Rosersbergs IK i femman.

FC Arlanda2 vann hett derby

Fotboll FC Arlanda2 sprattlade till i sjuan och slog ettan Wigör på tisdagskvällen med 3-2: - De skapade fler chanser än oss men synd att det avgörande 3-1 var offside och dessutom var bollen en bra bit över kortlinjen, men sånt jämnar ut sig under en säsong, säger Wigörs tränare Jerry Ljungkvist.

Skånela flyttar upp talanger

Handboll Skånela IF har flyttat upp och gett fyra spelare ur ungdomsverksamheten A-lagskontrakt: - Jag tror stenhårt på dessa killar och det ska bli oerhört kul och inspirerande att få jobba med dem denna säsongen, kommenterar tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

fotbollssvepet

Så gick det i helgen

Fotboll Flera lokala vinnare har nu chans att bli seriesegrare. Wigör toppar sin serie medan Rosersbergs IK är tvåa.

Wings föll i försäsongspremiären

Ishockey Västerås IK vann mot Wings i försäsongspremiären med 3-1: - Vi levererar en godkänd insats i första perioden, lyckas med mycket med tanke på den korta träningsvecka som vi har haft, säger tränare Björn Lidström

lions_standard
stationsgatan21a
Norra Redovisningshuset
standard
standard
Frisyr – Standard
Festspecialisten – Standard
sommar
connys
standard_ridskola
uttervagen
colorama_jan
sfssommar
cricketklubben
laudonsvag3a