defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Margaretha Nordgren

Midsommarfirandet i Sigtuna ställs in

Midsommarfirandet på Borgmästarängen blir inte av i år på grund av rådande coronapandemi.

centrum_artikel

Nationaldagen har ställts in på alla platser i kommunen, nu meddelas att Midsommar i Sigtuna inte blir av. Det är Sigtuna Hembygdsförening som fattat beslutet för att förhindra spridning av covid-19, folksamlingar över 50 personer är inte heller tillåtet och Sigtunas midsommarfirande brukar locka tusentals till Borgmästarängen. Även den gemensamma lövningen av midsommarstången kvällen innan ställs in.

ridskola2020_helsida
connys_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

meko_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

happyhomes_sommar2020
prima_helsida
januari_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

defacto_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider