moderat_sommar
Foto: Insändarbild/Margaretha Nordgren

Midsommarfirandet i Sigtuna ställs in

Midsommarfirandet på Borgmästarängen blir inte av i år på grund av rådande coronapandemi.

centrum_artikel

Nationaldagen har ställts in på alla platser i kommunen, nu meddelas att Midsommar i Sigtuna inte blir av. Det är Sigtuna Hembygdsförening som fattat beslutet för att förhindra spridning av covid-19, folksamlingar över 50 personer är inte heller tillåtet och Sigtunas midsommarfirande brukar locka tusentals till Borgmästarängen. Även den gemensamma lövningen av midsommarstången kvällen innan ställs in.

brobygget_helsida_valsta

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

happyhomes_sommar2020

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

kaa_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

marina_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

brobygget_midgard_helsida
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider