moderat_sommar
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Midgårdsbadet kan öppna i juni-Ska följa utvecklingen

Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett huruvida man kan öppna i juni som planerat.

centrum_artikel

Midgårdsbadet planerade för öppning i juni, men då Folkhälsomyndigheten har krav på samlingar på max 50 personer skulle en öppning innebära en förlust för kommunen eftersom det föreligger en del kostnader i att driva Midgårdsbadet. Om begränsningen för folksamlingar ligger kvar på max 50 personer så kommer badet inte att öppna, klargör Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

I samband med eventuell öppning kommer man att vidta en del åtgärder. Dock har man utrett att covid-19 och andra virus inte sprids i vattnet. Man kommer ändå att öka filtreringshastigheten. Vid en öppning vilar även stort ansvar på gästerna att inte vara oansvariga i form av att hålla avstånd och vara noga med att följa de regler som krävs. Om badet inte kan öppna så kommer kommunen att räkna med ett underskott för Midgårdsbadet på 1,5 miljoner kronor, om det öppnas finns det plus på 1,5 miljoner.

Förvaltningens förslag till beslut är att nämnden följer utvecklingen av spridningen av covid-19 och Folkhälsomyndighetens direktiv om allmänna sammankomster.

marina_helsida
brobygget_helsida_valsta

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

connys_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
centrum_sommar_out
nrh
speedy_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
marina_outsider