defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Midgårdsbadet kan byta till klorrening

Kommunen har utrett kostnaden för att byta till klorrening.

centrum_artikel

Under de år som Midgårdsbadet funnits har det upprepade gånger uppstått incidenter kopplat till reningen. Badet har också fått stänga flertal gånger under de tio åren. I höstas beställde Kommunstyrelsen en utredning om hur mycket det skulle kosta att byta reningsverk. Nu har utredningen presenterats och lagts till handlingarna.

Ett byte från biologisk rening till klorrening skulle kosta 38,5 miljoner kronor. Dock väntar man in besked från Länsstyrelsen huruvida biologisk rening ska underkännas eller ej, kommunen avser inte byta reningssystem såvida man inte måste. Om nuvarande rening anses vara säker av Länsstyrelsen så kommer inget att hända.

Uppdaterad kl. 16.16

centrum_helsida2020
2020_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

happyhomes_2019

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

sportlov_sigtuna
speedy_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

salong_elisabeth_helsida
teatergrillen_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider