panorama_centrum
Foto: Pressbild/Rosersbergs IK

Meriterad tränare tar över RIK

Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

Magnus ”Binge” Jäderlund har anlitats som tränare för RIK för den kommande säsongen i Divison 1. Jäderlund har tjugo års erfarenhet från innebandy på högsta nivå, både nationell och internationell. Han meritlista innehåller bland annat tre SM-silver, Champions cup-guld och två gånger utsedd till Årets tränare i Superligan.
– Detta är en ledare med enorm erfarenhet av coaching, föreningsutveckling och ledarskap, säger Fredrik Raschke, sportchef.

Raschke säger vidare att det känns otroligt stimulerande med Jäderlund i laget.
– Att bygga lag är så mycket mer än bara spelare, för att laget ska fungera så måste gruppen fungera vilket börjar med ledarstaben. Med Magnus vid rodret så har vi säkerställt en viktig del i att skapa förutsättningar för både utveckling, framgång och glädje!

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

liber_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys
marina_outsider