mote_sommar
Alliansgruppen har lagt fram sin första budgetFoto: Pressbild

Mer till skolor och äldreomsorgen

Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

centrum_artikel

Kommunledningen lägger fram förslag till budget i samband med sammanträdet i Kommunstyrelsen idag. Enligt ett pressmeddelande från den borgerliga Alliansen kommer förskolor och skolor att få 17 miljoner kronor mer, individ- och familjeomsorg får 11 miljoner mer och äldreomsorgen får 22,5 miljoner mer än förra året.

Budgeten ska vara oberoende av markförsäljningar och kommer att leverera ett överskott för 2019. Man kommer också lansera ett trygghetspaket kallat Trygga Sigtuna och arbetet går vidare med att göra kommunen till en av landets mest miljövänliga kommuner:
– Att vi trots ett dåligt utgångsläge kan leverera en så stark budget, med utlovade satsningar på kommunens kärnverksamheter, är resultatet av en tydlig målsättning och tuffa prioriteringar. Sigtuna kommun ska om fyra år ha en stabil ekonomi och vara en av Sveriges bästa kommuner att leva och verka i. Den resan inleds på riktigt med denna budget och kommer fortsätta under hela mandatperioden, säger gruppledarna i Alliansgruppen i Sigtuna kommun, i ett gemensamt uttalande.

speedy_helsida
marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
kaa_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider