stationshusen_pan
Foto: Danish Saroee

Mer än var tionde har fått vaccin

Drygt elva procent av kommunens vuxna befolkning har nu fått minst en vaccindos mot covid-19.

4179 kommuninvånare har fått minst en dos av covid-19-vaccin vilket motsvarar 11,2 procent av den vuxna befolkningen över 18 år. 4,6 procent har även fått två doser. Statistiken för antalet vaccinerade som Newsworthy har sammanställt visar att hälften av 70-plussare fått en dos. Denna grupp är hårdare drabbad av viruset då 9 av 10 avlidna varit över 70 år.

Vaccineringen sker med en prioritering att äldre ska få först, därför ligger Sigtuna i nedre delen av antalet vaccinerade i relation till befolkningen. Bara i fem andra kommuner är det lägre andel vaccinerade än i Sigtuna kommun. Lägst andel vaccinerade finns i Sundbyberg med strax under 10 procent. Flest vaccinerade finns i Norrtälje med nästan var femte invånare.

valsta-jul_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

julmarknad_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

jul2021
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
jul_outsider
connys
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
stationshusen_out