moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Mer än var fjärde hushåll är trångbott

Cirka var fjärde hushåll i Märsta är trångbott visar siffror från Region Stockholm.

centrum_artikel

Region Stockholms rapport över trångboddhet visar att var tionde hushåll i länet är trångbott. I Sigtuna kommun är det främst hushåll i Märsta som är trångbodda. Mellan 22-34 procent av hushållen i Märsta är trångbodda. I relativa tal i hela kommunen rör det sig om 2756 hushåll. Region Stockholm uppger att många på grund av ekonomiska skäl inte kan skaffa en tillräckligt stor bostad i sin kommun, varken hyresrätt eller bostadsrätt.

Många av de trångbodda är också barnfamiljer där det råder tuffa ekonomiska förutsättningar med inkomster lägre än genomsnitt.
– Det här visar att bostadsbristen inte går att bygga bort eftersom nyproducerade bostäder är dyra att köpa och hyra, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

dack-helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

connys_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys
bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out