center_pan21

Mer än 30 avlidna i kommunen

Nu har 174 konstaterats smittade av covid-19 i kommunen enligt Smittskydd Stockholm: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

centrum_artikel

Antalet smittade av covid-19 ökade från 155 till 174 stycken i kommunen den senaste veckan, det innebär en inbromsning av antalet smittade som tidigare ökat kraftigare enligt de siffror som Smittskydd Stockholm redovisar veckovis. 31 personer har dött av covid-19 i kommunen, vilket är fem fler än föregående vecka. Antalet avlidna per 10 000 invånare ökade i kommunen från 5,3 till 6,3.
– När man tittar på antalet avlidna måste det ställas i relation till folkmängd, antal fall, ålder, förekomst av underliggande sjukdomar och under hur lång tid smittspridningen pågått i kommunen eller stadsdelsområdet, säger smittskyddsläkare Per Follin vid Smittskydd Stockholm.

Per Follin uppmanar alla stockholmare att följa rekommendationer om två meters avstånd för att minska smittspridningen. Man ska också tänka på att inte samlas med fler än de man bor med i hushållet, undvika kollektivtrafik om man har möjlighet och fortsätta distansarbeta.
– Det allra viktigaste är att undvika att besöka äldre och andra riskgrupper som behöver vara beredda på att isolera sig ytterligare ett antal veckor framåt, säger Per Follin.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
connys_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
oppethus_helsida
mp_host_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

koppar_helsida
2020_helsida
jul2021
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
koppar_outsider
flygskolan_outsider
jul_outsider
mp-outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider