defacto_pan2020

Mer än 150 är smittade av covid-19 i kommunen

Drygt 150 personer har konstaterats smittade med covid-19 i kommunen: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkare Per Follin.

centrum_artikel

Smittskydd Stockholm har sammanställt siffrorna för antalet döda och smittade av covid-19 på kommunnivå i Stockholm. Siffrorna ser annorlunda ut jämfört med tidigare, detta eftersom man räknar personer baserat på folkbokföringsadress. För Sigtuna kommuns del är det 155 smittade och 26 avlidna.

Förra veckans siffror visade på 133 smittade och en ökning jämfört föregående vecka på +20 personer. Nu är ökningen jämfört med senast+17 personer. Antalet fall per 10 000/invånare är 32 stycken och antalet avlidna per 10 000/invånare är 5,3 stycken.
– Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd. Att inte samlas med fler än de som bor tillsammans i hushållet, undvika att åka i kollektivtrafiken och för de som har möjlighet fortsätta att distansarbeta. Det allra viktigaste är att undvika att besöka äldre och andra riskgrupper som behöver vara beredda på att isolera sig ytterligare ett antal veckor framåt, säger Per Follin, smittskyddsläkare.

Follin uppmanar till att man ska hålla tvåmeters avstånd för att kunna minska smittspridningen, något som gäller både inomhus och utomhus.
– Två meters avstånd är ofta längre än vad man tror, säger Per Follin.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider