defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Medborgarskapsceremonin ställs in

Nationaldagsfirandet i Sigtuna ställs in helt i och med att Hembygdsföreningen ställt in och Sigtuna kommun även ställt in medborgarskapsceremonin.

centrum_artikel

Nationaldagen kommer blir i år en öde plats i Sigtuna, Stora gatan som brukar vara full av liv kommer inte att ha något arrangemang över huvudtaget. Detta sedan Hembygdsföreningen på fredagen meddelat att de ställer in. Sedan tidigare har även Sigtuna kommun ställt in firandet i form av Medborgarskapsceremonin.

De nya svenska medborgarna i kommunen kommer att firas 2021 istället, då är det invånare med medborgarskap från 2019 och 2020 som kommer att uppmärksammas.
– Det är tråkigt att behöva ta detta beslut, som i rådande läge var nödvändigt. Men vi vill göra det bästa av situationen och ser fram emot att kunna välkomna alla nya medborgare till vår ceremoni nästa år, säger Erik Langby, kommunfullmäktiges ordförande

connys_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
connys
nrh
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider