januari
Foto: Insändarbild

Medborgarskapsceremonin ställs in

Nationaldagsfirandet i Sigtuna ställs in helt i och med att Hembygdsföreningen ställt in och Sigtuna kommun även ställt in medborgarskapsceremonin.

centrum_artikel

Nationaldagen kommer blir i år en öde plats i Sigtuna, Stora gatan som brukar vara full av liv kommer inte att ha något arrangemang över huvudtaget. Detta sedan Hembygdsföreningen på fredagen meddelat att de ställer in. Sedan tidigare har även Sigtuna kommun ställt in firandet i form av Medborgarskapsceremonin.

De nya svenska medborgarna i kommunen kommer att firas 2021 istället, då är det invånare med medborgarskap från 2019 och 2020 som kommer att uppmärksammas.
– Det är tråkigt att behöva ta detta beslut, som i rådande läge var nödvändigt. Men vi vill göra det bästa av situationen och ser fram emot att kunna välkomna alla nya medborgare till vår ceremoni nästa år, säger Erik Langby, kommunfullmäktiges ordförande

connys_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

centrum_helsida2020

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

meko_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
januari_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
prima_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

connys
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
nrh
meko_outsider
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider