moderaterna_sep2020
Foto: Insändarbild

Medborgarskapsceremonin ställs in

Nationaldagsfirandet i Sigtuna ställs in helt i och med att Hembygdsföreningen ställt in och Sigtuna kommun även ställt in medborgarskapsceremonin.

Nationaldagen kommer blir i år en öde plats i Sigtuna, Stora gatan som brukar vara full av liv kommer inte att ha något arrangemang över huvudtaget. Detta sedan Hembygdsföreningen på fredagen meddelat att de ställer in. Sedan tidigare har även Sigtuna kommun ställt in firandet i form av Medborgarskapsceremonin.

De nya svenska medborgarna i kommunen kommer att firas 2021 istället, då är det invånare med medborgarskap från 2019 och 2020 som kommer att uppmärksammas.
– Det är tråkigt att behöva ta detta beslut, som i rådande läge var nödvändigt. Men vi vill göra det bästa av situationen och ser fram emot att kunna välkomna alla nya medborgare till vår ceremoni nästa år, säger Erik Langby, kommunfullmäktiges ordförande

kcbygg_aug_helsida
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

centrum_helsida2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

2020_helsida
boisigtuna
kcbygg_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider