moderaterna_panorama
Elliot Duvert över ribbanFoto: Insändarbild

Medaljer för Elliot Duvert på JSM

Eliot Duvert vann silver i JSM i Mångkamp för två veckor sedan och tävlade på JSM nu i helgen där det blev brons i stav och silver i höjd. Härnäst blir det stora SM med alla seniorer.

Efter silvret på JSM i Mångkamp tävlade Elliot på JSM där han kvalificerade sig för start i stav, höjd och häck. Elliot är 18 år och tävlar mot jämnåriga eller ett år äldre.

I stav klarade han 4,64 vilket räckte till brons men han var bara tio centimeter från guld. På lördagen tävlade han i höjd och där blev den en härlig duell med sju andra inom 6 cm. Till slut var det Eliot och en motståndare som klarade 204 cm, men Elliot hade en rivning mer och fick nöja sig med silver. Söndagen startade han med häck och tog sig till final, men fick dessvärre lämna återbud efter känningar i ljumsken.

Nästa utmaning blir Senior-SM nu på lördag där han ska vara med i stav och höjd. Sändningarna går i SVT och hela kommunen kan vara med och heja fram Elliot till pallplats. Elliot är fostrad i IFK Märsta och tävlar numera i Tureberg.

ewas_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

mp_helsida_april
connys_helsida
liber_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh
connys