sap_pan
Linda ÖstlundFoto: Pressbild

MED startar om i Sigtuna

Efter några års idé startar nu MED upp i Sigtuna igen med sigtunabonbon Linda Östlund som ordförande: - Vi märker av att intresset för vår politik ökar och att många av kommunens invånare är trötta på hur kommunen sköts, säger Linda i ett pressmeddelande.

panorama_centrum

I samband med förra valet satsade MED stort med före detta socialdemokratiska profilerna Anna Kalles och Marcus Brixskiöld. Trots starka affischnamn knep man inga mandat till KF och lokalföreningen lades sen ner. Med tio månader kvar till val är det dags att damma av partiklubban igen. Linda Östlund ska leda partiet i valrörelsen i Sigtuna.
– Vi märker av att intresset för vår politik ökar och att många av kommunens invånare är trötta på hur kommunen sköts. Skattemedel används på ett slösaktigt vis, viktig kärnverksamhet nedprioriteras och otryggheten ökar. Detta vill, och kan, vi ändra på, säger Linda Östlund, ordförande för Medborgerlig Samling i Sigtuna.

Enligt ett pressmeddelande så ökar intresset för MED.
– Vi ser här i Sigtuna att allt fler får upp ögonen för oss, vilket är jättekul! Vi märker att det finns en ökad efterfrågan här på politiker som inte bara pratar, utan faktiskt gör någonting. Och vi lovar att vi inte kommer att ligga på latsidan. Vi vill arbeta för att öka tryggheten i hela Sigtuna kommun. En annan fråga som vi brinner för är vår infrastruktur, våra vägar som verkligen skulle behöva uppdateras samt Arlanda och vikten av att flygplatsen får utvecklas och växa. Sigtuna förtjänar bättre, fortsätter Linda Östlund.

connys_helsida
mote_helsida
pantamera_avc_helsida
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

centrum_sommar2022_helsida

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Nyheter På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

valet2022

Premiär för valet2022 märsta.nu

Nyheter märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

kso_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Nyheter Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Nyheter Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

social_helsida
valet2022

Öhlund toppar valsedeln

Nyheter Rune Öhlund toppar Sverigedemokraternas lista inför valet: - Det viktigaste för Sigtuna är att vi har en bra ekonomi i balans och ett överskottsmål på två procent. Där har den nuvarande politiska ledningen kommit en bra bit på väg, men allt kan bli ännu bättre, säger Öhlund i ett uttalande.

mp_helsida_april
valet2022

(S)-kritik mot placering av nytt Kulturcenter i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna i Sigtuna kommun är kritiska till kommunledningen förslag om placeringen av ett nytt Kultur- och aktivitetscenter i Valsta som skulle innebär att bergsknallen sprängs bort.

Sigtuna medverkade i trygghetskonferens

Nyheter Sigtuna kommun medverkade i en konferens på temat "Kommuner som brottsplats" där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) presenterade kommunens arbete mot organiserad brottslighet.

helsida_sfs
defacto_helsida

7,6 miljoner från Skolmiljarden

Nyheter Barn- och ungdomsnämnden har beslutat hur man ska fördela den så kallade Skolmiljarden till kommunens skolor: - Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen, uppger nämndordförande Pernilla Bergqvist (L).

ukrainakrisen

(S) uppmanar kommunledningen att ta emot ukrainska författare

Nyheter Socialdemokraterna vill att ICORN-medlemsskapet återupprättas och får även medhåll från Liberalerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022