mote_sommar
Foto: MAX

MAX plockar bort plastsugrören

De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

centrum_artikel

Träbestick och papperssugrör kommer att införas på alla MAX-restauranger under 2019, i slutet av mars plockades plastsugrör och plastbestick bort från den första restaurangen på Hötorget i Stockholm. Genom att fasa ut plasten kommer MAX att minska fossilbaserad plast med 89 ton.
– Sedan 2008 har vi klimatkompenserat till 100 procent för våra totala utsläpp, klimatmärkt vår meny och minskat våra utsläpp med en rad åtgärder, bland annat genom att minska mängden engångsmaterial samt andelen plast i förpackningar. I somras blev vi klimatpositiva och nu tar vi nästa steg och visar på framtidens alternativ för engångsmaterial, uppger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Introduceringen av växtbaserad material av sugrör och bestick kommer att ske löpande. Man kommer också att byta ut sin mugg. Det nya materialet är mer återvinningsbart och hamburgerkedjan försöker dra ner på engångsartiklarna:
– Som vi presenterade i nyheterna tidigare i vintras så vill vi minimera plastförbrukningen. Nu blir vi först i branschen med att ta bort plastsugrör. Tillsammans med övriga åtgärder innebär det att vi ökar andelen växtbaserade förpackningar till 92 procent och det känns väldigt skönt, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på MAX.

brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
marina_helsida
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
kaa_sigtuna_helsida
centrum_sommar_out
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
kaa_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider