januari
Vid begravningar får man vara max 20 personerFoto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Max åtta personer vid sammankomster träder i kraft

Länsstyrelsen fattade beslut om att max åtta personer får delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

centrum_artikel

Från och med idag tisdag träder beslutet om max åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i kraft. Länsstyrelsen fattade beslut på måndagen. Enda undantaget från åttapersonersregeln är för sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall, i sådana fall är det max 20 personer som gäller. Beslutet gäller tillsvidare och utvärderas tillsammans med smittskyddsläkare i Region Stockholm.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

connys_helsida
prima_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

defacto_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
januari_helsida
prima_outsider
connys
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
nrh
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider