center_pan21
Christer Mattsson skriver bokFoto: Privat

Mattsson ger ut bok om lokapolitiken

Christer Matsson, flerårig fullmäktigeledamot med (SfS) och Folkpartiet (nuvarande Liberalerna) har gett ut en bok om lokalpolitiken i kommunen: - Jag har alltid skrivit en hel del i mitt jobb, men bara fakta som forskning och liknande, ville skriva något mer underhållande, men också beskriva hur lokalpolitik kan gå till i en liten kommun. Det folkhem som en gång byggdes upp av idealister, har nu ersatts av vad jag i boken kallar ”Tivolipolitik”, säger Christer.

Christer Mattsson med fem år som folkvald och förtroendevald för främst Folkpartiet (nuvarande Liberalerna) men även Samling för Sigtuna, ger ut boken ”Det oväntade i Sigtuna” som handlar om livet och lokalpolitiken i kommunen. Han beskriver i boken hur samhället förändrats från ett socialdemokratiskt folkhem till ett digitalt samhälle.

Christer är idag pensionär men anlitas som sakkunnig av bland annat EU-kommissionen och Sveriges kommuner och landsting. Boken beskrivs ur ett neutralt perspektiv även om han ger uttryck för personliga uppfattningar, alla behandlas dock lika, försäkrar han
– Boken handlar ju om en del som kanske har hänt eller som kunde ha hänt.

Boken kommer att säljas bland annat via bokh eller online via Recito förlags nätbokhandel. Den kommer också att presenteras på Sigtuna Litteraturfestival senare i augusti samt Biblioteksmässan i Göteborg i september.

Vad tycker du är den största skandalen inom kommunpolitiken under dina år?
– Den största skandalen är nog alla byggfrågor, där medborgarnas intressen oftast har kommit i andra hand.

Vad har varit bra?
– Under de åren när jag var aktiv, lärde jag mig att inte lita på politiker, de har alltid en egen plan. Det har varit bra och nyttigt att få insikt i hur beslut fattas och hur det går till i kommunfullmäktige. Det beskriver jag tydligt i boken.

Budskapet med boken är att inte lita på att allt fungerar korrekt, att samhället förändras snabbt och att det digitala samhället är sårbart. Något han ger exempel på i boken. I bokem berättar han också att han blir vittne till ett mord och att sökandet efter ledtrådar blir möten med människor. Bland skandalerna pekar han på utbyggnaden av Humlegården och att vissa fått köpa mark till låga priser när den så kallade Johanssonvillan skulle lanseras.

Boken slutar med att Klockstapeln brinner. Men så var det något som Christer kallade ”tivolibudskap”. Något som han innebär en politik med alltför glättiga budskap i avsikt att sälja en ytlig politik.

julmarknad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
mp-outsider
stationshusen_out
jul_outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider