liber_pan
Catarina König från SigtunaFoto: Karolina Henke/TV4

Mästerkocken: Dröm att öppna restaurang

Mästerkocken Catarina König släpper ny matlagningsbok till våren och berättar att det vore en dröm att öppna restaurang någon gång.

fraga_liberalerna

Sigtunabon Catarina König vann Decenniets mästerkock i måndags, redan 2016 vann hon även Årets mästerkock. Innan dess drev hon klädbutik i Sigtuna samtidigt som hon matbloggade och hade olika matevent. Det gav ringar på vattnet och hon fick mer och mer att göra inom matlagningen, skriver Aftonbladet.

Till våren kommer nästa kokbok ut, det är tredje i ordningen. Hon bloggar även åt Elle och arbetar på Sigtuna Stadshotell där hon förutom matlagning håller avancerade kurser i matlagning för konferensgäster.
– Jag har ju burit omkring på den här hemligheten i nästan ett år nu, vilket varit rätt jobbigt. Det var himla häftigt att tävla mot de andra vinnarna, startfältet var ju otroligt mycket tuffare och nivån mycket högre än första gången. Jag fick nypa mig i armen när jag vann. ”Det här händer inte mig! Jo det gör det!”, säger hon till Aftonbladet.

Hennes största styrka inom matlagningen är att hon är bred, hon kan ge sig på de flesta utmaningar och behärskar nästan allt på sitt vis.
– Jag är inte fast i något speciellt kök, utan älskar alla världens kök och känner mig trygg i ganska mycket, fortsätter hon enligt Aftonbladet.

För framtiden ska hon försöka sig på att göra en serie kokböcker, hon ska även fortsätta blogga om mat och jobba på olika restauranger med event och gästspel.
– Många undrar om jag inte ska öppna en egen restaurang, men jag är ganska glad att jag inte har gjort det med tanke på hur det ser ut just nu. Fast självklart är det en dröm någon gång i livet, säger hon till Aftonbladet.

connys_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

meko_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

speedy_vinter_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
kristina_helsida
julen_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad