defacto_pan2020
Catarina König från SigtunaFoto: Karolina Henke/TV4

Mästerkocken: Dröm att öppna restaurang

Mästerkocken Catarina König släpper ny matlagningsbok till våren och berättar att det vore en dröm att öppna restaurang någon gång.

centrum_artikel

Sigtunabon Catarina König vann Decenniets mästerkock i måndags, redan 2016 vann hon även Årets mästerkock. Innan dess drev hon klädbutik i Sigtuna samtidigt som hon matbloggade och hade olika matevent. Det gav ringar på vattnet och hon fick mer och mer att göra inom matlagningen, skriver Aftonbladet.

Till våren kommer nästa kokbok ut, det är tredje i ordningen. Hon bloggar även åt Elle och arbetar på Sigtuna Stadshotell där hon förutom matlagning håller avancerade kurser i matlagning för konferensgäster.
– Jag har ju burit omkring på den här hemligheten i nästan ett år nu, vilket varit rätt jobbigt. Det var himla häftigt att tävla mot de andra vinnarna, startfältet var ju otroligt mycket tuffare och nivån mycket högre än första gången. Jag fick nypa mig i armen när jag vann. ”Det här händer inte mig! Jo det gör det!”, säger hon till Aftonbladet.

Hennes största styrka inom matlagningen är att hon är bred, hon kan ge sig på de flesta utmaningar och behärskar nästan allt på sitt vis.
– Jag är inte fast i något speciellt kök, utan älskar alla världens kök och känner mig trygg i ganska mycket, fortsätter hon enligt Aftonbladet.

För framtiden ska hon försöka sig på att göra en serie kokböcker, hon ska även fortsätta blogga om mat och jobba på olika restauranger med event och gästspel.
– Många undrar om jag inte ska öppna en egen restaurang, men jag är ganska glad att jag inte har gjort det med tanke på hur det ser ut just nu. Fast självklart är det en dröm någon gång i livet, säger hon till Aftonbladet.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider