defacto_pan
Mästerkocken Magnus Johansson med elevernaFoto: Arlandagymnasiet
Två elever jobbar med schnitzeln tillsammans med MagnusFoto: Arlandagymnasiet
Uppdukat Foto: Arlandagymnasiet
Dessert... smarrigt!Foto: Arlandagymnasiet

Mästerkock besökte Arlandagymnasiet

Magnus Johansson från Sveriges Mästerkockar besökte gymnasiesärskolan på Arlandagymnasiet.

marstakalaset_artikel

Gymnasiesärskolans elever fick ett celebert besök när Magnus Johansson från Sveriges Mästerkockar kom på beslå. Han lagade mat tillsammans med eleverna. Det bjöds på pocherat ägg, schnitzel cordon bleu samt dessert med honungsglaserade nektariner med italiens maräng och pistagenötter. Magnus hade kul tillsammans med eleverna:
– Det är alltid kul att komma ut till nya ställen och träffa andra matintresserade och laga mat tillsammans.

Initiativet till att bjuda in Magnus togs av Henrik Hagerbo, lärare på Restaurangskolan. Han var hela tiden med och guidade eleverna i arbetet med Magnus Johansson. Magnus ska ha varit en favorit bland eleverna. Skolan strävar efter att ha eleverna i så verklighetsnära situationer som möjligt och just nu etablerar man ett samarbete med Clarion Hotel Arlanda där eleverna kommer att kunna göra praktik och vara med i deras verksamhet på hotellet.

colorama_april2
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

ica_valsta_choklad

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar
happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

arlanda_golf_juli
miljopris_outsider
nrh
sportfiske_sommar
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april