defacto_pan
Mästerkocken Magnus Johansson med elevernaFoto: Arlandagymnasiet
Två elever jobbar med schnitzeln tillsammans med MagnusFoto: Arlandagymnasiet
Uppdukat Foto: Arlandagymnasiet
Dessert... smarrigt!Foto: Arlandagymnasiet

Mästerkock besökte Arlandagymnasiet

Magnus Johansson från Sveriges Mästerkockar besökte gymnasiesärskolan på Arlandagymnasiet.

Gymnasiesärskolans elever fick ett celebert besök när Magnus Johansson från Sveriges Mästerkockar kom på beslå. Han lagade mat tillsammans med eleverna. Det bjöds på pocherat ägg, schnitzel cordon bleu samt dessert med honungsglaserade nektariner med italiens maräng och pistagenötter. Magnus hade kul tillsammans med eleverna:
– Det är alltid kul att komma ut till nya ställen och träffa andra matintresserade och laga mat tillsammans.

Initiativet till att bjuda in Magnus togs av Henrik Hagerbo, lärare på Restaurangskolan. Han var hela tiden med och guidade eleverna i arbetet med Magnus Johansson. Magnus ska ha varit en favorit bland eleverna. Skolan strävar efter att ha eleverna i så verklighetsnära situationer som möjligt och just nu etablerar man ett samarbete med Clarion Hotel Arlanda där eleverna kommer att kunna göra praktik och vara med i deras verksamhet på hotellet.

happyhomes_2019
fme_oktober
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

ica_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

nrh
defacto_outsider
colorama_april2
connys