moderat_jul_nyar
Mästerkocken Magnus Johansson med elevernaFoto: Arlandagymnasiet
Två elever jobbar med schnitzeln tillsammans med MagnusFoto: Arlandagymnasiet
Uppdukat Foto: Arlandagymnasiet
Dessert... smarrigt!Foto: Arlandagymnasiet

Mästerkock besökte Arlandagymnasiet

Magnus Johansson från Sveriges Mästerkockar besökte gymnasiesärskolan på Arlandagymnasiet.

Gymnasiesärskolans elever fick ett celebert besök när Magnus Johansson från Sveriges Mästerkockar kom på beslå. Han lagade mat tillsammans med eleverna. Det bjöds på pocherat ägg, schnitzel cordon bleu samt dessert med honungsglaserade nektariner med italiens maräng och pistagenötter. Magnus hade kul tillsammans med eleverna:
– Det är alltid kul att komma ut till nya ställen och träffa andra matintresserade och laga mat tillsammans.

Initiativet till att bjuda in Magnus togs av Henrik Hagerbo, lärare på Restaurangskolan. Han var hela tiden med och guidade eleverna i arbetet med Magnus Johansson. Magnus ska ha varit en favorit bland eleverna. Skolan strävar efter att ha eleverna i så verklighetsnära situationer som möjligt och just nu etablerar man ett samarbete med Clarion Hotel Arlanda där eleverna kommer att kunna göra praktik och vara med i deras verksamhet på hotellet.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

colorama_jul
centrum_helsida2020

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

nrh
teatergrillen_outsider
connys