moderaterna_panorama
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Massvaccinering startar i april

Massvaccineringen av stockholmare inleds i april och enligt finansregionrådet Irene Svenonius ska 50 000 stick om dagen kunna genomföras.

Varje vecka ska 250 000 stockholmare vaccineras mot covid-19 uppger Irene Svenonius (M), finansregionråd, för SVT Stockholm.
– Vi har tillräckligt med lokaler och personal för att klara detta, säger hon enligt SVT.

Med den takten kommer man klara av att erbjuda alla stockholmare vaccin till sista juni. Men det hänger också på att Regionen får in sina vaccindoser i tid så att alla kan gå på semester vaccinerade. Flera aktörer står redo att hjälpa till. Karolinska sjukhuset startar upp vaccinationsplatser i Solna och Huddinge. 220 vårdcentraler finns också att tillgå.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida
ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022