klippdagar
Foto: Magnus Granhagen

MaskinExpo tar paus 2018

MaskinExpo kommer ta en paus under 2018 och kommer tillbaka 2019 istället: - Årets MaskinExpo var mycket lyckad, väl arrangerad och välbesökt. Vi vill leverera en lika bra mässa nästa gång, och väljer därför att skjuta upp mässan ett år, säger mässans marknadschef Carina Tegelberg i ett pressmeddelande.

marstac_aug

Det blir ingen MaskinExpo i Skepptuna 2018 utan nästa gång blir det av 23-25 maj 2019. Anledningen till uppehållet är att man behöver den tiden för att leverera ett lika bra evenemang som i våras. I ett pressmeddelande skriver MaskinExpo också att förändringar i mässbranschen satt sina spår, att leverantörer av maskiner, redskap och tillbehör klagar på att det startats allt för många mässor och att de har svårt att bedöma vilka de ska vara med på. MaskinExpo med 35 år på nacken har dock behållit sin prägel och levt sitt egna liv på STOXA utanför Skepptuna enligt pressmeddelandet.

Två stora mässor efter varandra
I våras fanns ännu en mässa veckan efter MaskinExpo på Solvalla, MaskinExpo ska ha varit större men ändå inte lika bra som om alla skulle vara samlade vid en mässa istället.
– Besökarna uppger gång på gång att de vill se allt på ett ställe och även om vi vet att vi skulle fått ihop ett stort antal utställare och besökare gör vi, just för deras skull, ett uppehåll. De som bokar monter eller tar sin personal till MaskinExpo ska veta att det är en riktigt bra, varierad och magnifik mässa som väntar dem, säger Carina Tegelberg på MaskinExpo.

Innan man fattade beslut om att ta uppehåll så gjorde man en undersökning om behoven i branschen och man kom fram till att det blir en kaotisk vår med två stora mässor efter varandra.
– Vi har mött besvikelse, men framför allt respekt, när vi diskuterat våra tankar med utställare. Vi vidareutvecklar nu årets succéartade mässa och har totalt fokus på att arrangera ett fantastiskt bra MaskinExpo 2019, fortsätter Tegelberg.

farbrorbla_host2017
vinter_bil

Han blir ny näringslivschef i kommunen

Näringsliv Mathias Forsberg blir ny näringslivschef efter Christer Wikström som tagit över som kommundirektör: - Det finns mycket logistiskt att jobba med i Sigtuna som jag kan ta med mig härifrån. Kommunerna liknar varandra ganska mycket. Sigtuna bygger mycket bostäder och ligger också i utkanten. Sedan är det Arlanda-biten som ska bli väldigt spännande, säger Mathias Forsberg till BålstaBladet.

forsmaleri
happy_homes_sommar

Premiärturen till Miami invigdes

Näringsliv SAS premiärflög sin nya linje mellan Arlanda-Miami under söndagen: - Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje, säger lizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

defacto_panorama_boka_mote

Mäklare ger stöd på 20 olika språk

Näringsliv Jennyfer Namazi på Fastighetsbyrån i Märsta Sigtuna kommer att erbjuda språkstöd för de köpare eller säljare som inte talar svenska eller behöver hjälp att förstå alla lagar och regler kring en fastighetsaffär på sitt egna språk: - Vi vet att det kan vara komplicerat att genomföra en bostadsaffär och i våra samtal med konsumenter märker vi att språkbarriärer förstärker svårigheterna påtagligt, säger Jennyfer i ett pressmeddelande.

SAS satsar ännu mer på Arlanda

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer via Arlanda i sommar: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda till sommaren, kommenterar Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Jysk byter lokal i Arlandastad

Näringsliv JYSK kommer att flytta från Söderbyvägen till Bristagatan: -Både vi och våra kunder är jätteglada över att vi kommer vara kvar i Märsta och i samma område där butiken funnits i så många år.

Training Partner flyttar in i Drivelab Big

Näringsliv Tidigare i veckan startade Training Partner sin verksamhet i nya Drivelab Big: - Med våra nya faciliteter i DRIVELAB BIG, tillsammans med den utökning vi gör i DRIVELAB Center, på andra sidan motorvägen, får vi nu hela 15 000 kvadratmeter utbildnings- och eventlokaler optimerade för fordonsbranschen, med Norra Europas bästa läge, säger Peter Olofsson, ägare och styrelseordförande i Training Partner.

colorama_jan
frisyr2018
connys
dalgatan7b
skolgatan6d
matcher_skanela
blackfriday
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
lions_standard
dogranch
standard
nfc_vinter
yrkesutbildningen
agy2
cricketklubben
Festspecialisten – Standard
stockholmsvagen24
slutstation
borg