moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Maskerade män stoppade hemtjänstpersonal

Personal inom hemtjänsten i kommunen stoppades nyligen av maskerade män som försökte ta nycklar till brukare.

centrum_artikel
Tidningen Arbetet rapporterade under onsdagen att hemtjänstpersonal hotats av maskerade personer att lämna ifrån sig nycklar till brukare. De anställda hade arbetat klart då de hade glömt en nyckel hos en brukare, då de åkte tillbaka till bostadsområdet i sin privata bil stoppades dem av två bilar som blockerade vägen för dem.
– Föraren i en av bilarna, som var maskerad, kom fram och frågade om våra anställda jobbade i hemtjänsten, berättar en enhetschef vid hemtjänstföretaget, till tidningen.
De bekräftade att de arbetade inom hemtjänsten eftersom de hade arbetskläder på sig. Därefter frågade dem om nycklarna och var brukarna brukade vara. De upplevde situationen som hotfull men lämnade inte ifrån sig vare sig nycklar eller uppgifter. I samband med att en annan familj körde ut från parkeringen passade personalen på att köra därifrån. Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket enligt Arbetet. Händelsen ska ha inträffat i valstaområdet då det i närheten sköts ihjäl en man på en restaurang. Enhetschefen poängterar att personal har trygghetslarm och att man kvällstid arbetar två och två.
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mod_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
bergstrand_out_jan
swedol_outsider