defacto_pan2020
Mohammed Belkaid bodde på Tingvalla under en tidFoto: Belgisk Polis/Faksmil Twitter
Mohammed Belkaid stal och hotade folk med kniv.Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Märstaterroristen får skulden för belgiskt skottdrama

Märstaterroristen Mohammed Belkaid som dödades I Bryssel för snart två år sedan får skulden för att ha skjutit mot poliser i samband med ett skottdrama.

centrum_artikel

En rättegång pågår i Bryssel där terroristen Mohammed Abdeslam är åtalad för att ha skjutit mot poliser i samband med ett skottdrama i Forest, Bryssel, 2016. I samband med det dödades Mohammed Belkaid som var folkbokförd i Märsta och inblandad i attackerna i Paris 2015. Medåtalad är Soufien Ayarisom som berättar att han bodde i den lägenheten som var inblandad i skottdramat tillsammans med Abdeslam och Belkaid i några veckor.

Sydsvenskan rapporterar att Ayari sagt att det enbart var Belkaid som sköt mot poliserna medan Abdeslam tigit i rätten. De båda riskerar 40 års fängelse för mordförsök under skottlossningen mot de franska och belgiska poliserna. Han såg aldrig Abdeslam skjuta.

coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
nrh
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider