midsommar
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstaseger i derbyt

Märsta IK var klart starkast i derbyt mot FC Arlanda och vann med 4-1: - Det är en derbymatch med mycket kamp och mycket vilja, men vi lyckas vinna med 4-1 och vi gör ändå bra mål tycker jag, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

Det första derbyt på 18 år spelades inför cirka 400 åskådare på Midgårdsvallens konstgräs. Märsta IK var starkast och avgjorde i andra. 1-0 för Märsta gjorde Joakim Nilsson i 15:e minuten, Maik Aslan kvitterade sedan på straff men just före paus kom 2-1 för Märsta IK genom Kevin Toure. Joakim Nilsson ökade på till 3-1 tio minuter in i andra, med kvarten kvar fick Maik Aslan direkt rött kort och FC Arlanda avslutade matchen med tio spelare. I 93:e minuten fastställde sedan Benedict Kallon slutresultatet till 4-1.

Ett resultat som MIK-tränaren Kaj Eskelinen var nöjd med:
– Vi har bättre koll på de än vad de har på oss, och sen är det självklart mycket tillfälligheter. Det är svårt att säga, men vi körde hög press på de och vi visste att de inte skulle orka. Det är jätte kul för grabbarna.

Kaj gillade derbykänslorna och konstaterade att Arlanda inte hade så mycket utöver straffen:
– Det är tufft och det är hetsigt, det är derby, vi vill vinna och de vill vinna, mycket känslor. Det är jättekul med lite känslor i en match.

sap_valet2018
vuxenutbildning2
EXTRA

Föräldern: Inga rasistiska sånger

Fotboll Nu träder en förälder fram i den förening vars lag ska ha sjungit rasistiska ramsor i samband med Roslagscupen fram och dementerar vad som framkommit: - Det fanns ingen rasism i vårt samtal i lördags. Det sjöngs inga rasistiska sånger. Min egen son fanns på planen, ett barn med en afrikansk pappa, skriver föräldern i ett mail till märsta.nu

brf_englamarken
februari
sportfiskebanner2

Helgens matcher

Fotboll I Division 3 är det viktigt bottenmöte mellan FC Arlanda-Håbo medan Märsta IK jagar vidare i toppen med bortamatch mot Heby.

Pantzar till landslaget

Basket 18-årige sensationen Melwin Pantzar från Valsta har tagits ut till landslaget: - Truppen är ungefär den samma som tagit oss dit vi är idag, och precis som i varje fönster så försöker vi ta in några nya ansikten. Den här gången är Melwin med, som utvecklats mycket under de senaste månaderna, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

Helgens matcher

Fotboll Rosersbergs IK föll i seriefinalen mot Rådmansö och får ta nya tag på lördag. Hemmamatch är det för Märsta IK i toppjakten, man kan ävenfå hjälp av FC Arlanda som möter Enköping borta.

forskontor
connys
val2018
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
outsider_defacto
vuxentutbildning
objekt4
sap_outsider
standard_ridskola
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
objekt3
objekt2
outsider_moderat