defacto_pan2020
Foto: Liberalerna i Sigtuna kommun

Märstaliberalen vill se borgerligt samarbete

Liberala veteranen Hendrik Nyman från Märsta har tillsammans med flera andra liberaler runt om i landet skrivit en debattartikel om att deras parti bör ansluta sig till borgerligheten.

centrum_artikel

120 liberaler i hela landet har skrivit en debattartikel där de uppmanar partiledningen att ansluta sig till borgerligheten för en gemensam vision till valet2022. Bland de 120 finns Hendrik Nyman från Märsta, en flerårig veteran inom L-kretsar i kommunen, bland annat har han varit fullmäktigeledamot.
– För att Liberalerna ska vara en liberal kraft i svensk politik även efter 2022 måste vi hitta hem igen. Hem till borgerligheten, skriver dem i debattartikel som Expressen publicerat.

De 120 menar att man inte samtalat med ytterlighetspartierna under mandatperioden missgynnat Liberalerna och gynnat (V) och (SD).
– Att vägra prata med enskilda partier har missgynnat oss och gynnat dem. Politisk hemvist bör inte dikteras utifrån vilka partier Liberalerna är emot, utan utifrån vilken politik Liberalerna är för.

2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider