defacto_pan2020
Nemam Ghafouri i mitten.

Märstaläkare som slogs mot IS har avlidit

Märstaläkaren Nemam Ghafouri som bodde vid Sätuna torg har avlidit enligt Sveriges Radios utrikeskorrespondent Cecilia Uddén

centrum_artikel

Cecilia Uddén är utrikeskorrespondent för Sveriges Radio. Hon skriver i ett facebookinlägg att Nemam Ghafouri gått bort. Nemam bodde på Sätuna och var läkaren som kämpade mot Islamiska staten.
– Något av det sista hon gjorde i livet var att återförena Yazidiska mammor, överlevare efter att ha varit slavar hos IS, med de barn som fötts under fångenskapen men som tagits ifrån mammorna. Den svensk-kurdiska läkaren Nemam var en av de modigaste, mest orädda, engagerade, kraftfulla, självuppoffrande människor jag mött som journalist. Hon slogs för de svagaste och hon slogs hårt, skriver Uddén i inlägget.

Nemam Ghafouri blev 52 år gammal. Hon avled efter en svår tid med covid-19 enligt Uddén.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

defacto_helsida
dackskiftarna_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
connys