halloween_centrum
Nemam Ghafouri i mitten.

Märstaläkare som slogs mot IS har avlidit

Märstaläkaren Nemam Ghafouri som bodde vid Sätuna torg har avlidit enligt Sveriges Radios utrikeskorrespondent Cecilia Uddén

centrum_artikel

Cecilia Uddén är utrikeskorrespondent för Sveriges Radio. Hon skriver i ett facebookinlägg att Nemam Ghafouri gått bort. Nemam bodde på Sätuna och var läkaren som kämpade mot Islamiska staten.
– Något av det sista hon gjorde i livet var att återförena Yazidiska mammor, överlevare efter att ha varit slavar hos IS, med de barn som fötts under fångenskapen men som tagits ifrån mammorna. Den svensk-kurdiska läkaren Nemam var en av de modigaste, mest orädda, engagerade, kraftfulla, självuppoffrande människor jag mött som journalist. Hon slogs för de svagaste och hon slogs hårt, skriver Uddén i inlägget.

Nemam Ghafouri blev 52 år gammal. Hon avled efter en svår tid med covid-19 enligt Uddén.

dack-helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

2020_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
connys
dack-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
mp-outsider