moderat_sommar
Mathias RambergFoto: Wings hemsida

Märstadomare till TV-pucken

Wings levererar inte bara spelare till TV-pucken, nu har man fostrat en av landets mest talangfulla domare i Mathias Ramberg från Märsta som dömer den klassiska ungdomsturneringen.

centrum_artikel

Mathias Ramberg, 21, är en av domarna som fått det prestigefyllda uppdraget att döma i TV-Pucken 2-6 november. Han började för många år sedan via Wings domarutbildning och gick sedan vidare vis distriktet och därefter i regionen. Han har även på meritlistan några matcher i Hockeyettan.
– Jag klarade av samtliga kurstester (teori, istester och Cooper-test) med bra marginaler och hoppas att få chansen att döma flera matcher i Hockeyettan redan i år, även om jag nu har siktet inställt på TV-pucken, berättar Mathias till Wings hemsida.

Mathias minns mycket väl utbildningen han fick via Wings samt ledare som gett han stöd under åren och sporrat honom att utvecklas; Per Lennerup, Jonas Hammarsjö och Tom Nikander Samuelsson. När Mathias inte dömer så studerar han molekylär bioteknik vid Uppsala Universitet, andra året av fem, därefter blir han civilingenjör. Han tränar även karate. Det bästa med att vara domare tycker han är glädjen intensiteten och kamratskapen.
– Det är väldigt kul och utvecklande att döma. Det är action och man måste vara i nuet. Det gäller också att hålla formen. Annars hänger man inte med.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
nrh