centrum_panorama2020
Mathias RambergFoto: Wings hemsida

Märstadomare till TV-pucken

Wings levererar inte bara spelare till TV-pucken, nu har man fostrat en av landets mest talangfulla domare i Mathias Ramberg från Märsta som dömer den klassiska ungdomsturneringen.

centrum_artikel

Mathias Ramberg, 21, är en av domarna som fått det prestigefyllda uppdraget att döma i TV-Pucken 2-6 november. Han började för många år sedan via Wings domarutbildning och gick sedan vidare vis distriktet och därefter i regionen. Han har även på meritlistan några matcher i Hockeyettan.
– Jag klarade av samtliga kurstester (teori, istester och Cooper-test) med bra marginaler och hoppas att få chansen att döma flera matcher i Hockeyettan redan i år, även om jag nu har siktet inställt på TV-pucken, berättar Mathias till Wings hemsida.

Mathias minns mycket väl utbildningen han fick via Wings samt ledare som gett han stöd under åren och sporrat honom att utvecklas; Per Lennerup, Jonas Hammarsjö och Tom Nikander Samuelsson. När Mathias inte dömer så studerar han molekylär bioteknik vid Uppsala Universitet, andra året av fem, därefter blir han civilingenjör. Han tränar även karate. Det bästa med att vara domare tycker han är glädjen intensiteten och kamratskapen.
– Det är väldigt kul och utvecklande att döma. Det är action och man måste vara i nuet. Det gäller också att hålla formen. Annars hänger man inte med.

stottasigtuna_helsida
sommarlov_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

happy_homes_mars
defacto_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

speedy_helsida
marina_helsida
connys_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
nrh
speedy_outsider
studeravidare_outsider
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider