centrum_jul_panorama
Mathias RambergFoto: Wings hemsida

Märstadomare till TV-pucken

Wings levererar inte bara spelare till TV-pucken, nu har man fostrat en av landets mest talangfulla domare i Mathias Ramberg från Märsta som dömer den klassiska ungdomsturneringen.

centrum_jul_artikel

Mathias Ramberg, 21, är en av domarna som fått det prestigefyllda uppdraget att döma i TV-Pucken 2-6 november. Han började för många år sedan via Wings domarutbildning och gick sedan vidare vis distriktet och därefter i regionen. Han har även på meritlistan några matcher i Hockeyettan.
– Jag klarade av samtliga kurstester (teori, istester och Cooper-test) med bra marginaler och hoppas att få chansen att döma flera matcher i Hockeyettan redan i år, även om jag nu har siktet inställt på TV-pucken, berättar Mathias till Wings hemsida.

Mathias minns mycket väl utbildningen han fick via Wings samt ledare som gett han stöd under åren och sporrat honom att utvecklas; Per Lennerup, Jonas Hammarsjö och Tom Nikander Samuelsson. När Mathias inte dömer så studerar han molekylär bioteknik vid Uppsala Universitet, andra året av fem, därefter blir han civilingenjör. Han tränar även karate. Det bästa med att vara domare tycker han är glädjen intensiteten och kamratskapen.
– Det är väldigt kul och utvecklande att döma. Det är action och man måste vara i nuet. Det gäller också att hålla formen. Annars hänger man inte med.

defacto_jul
happyhomes_2019

Fem medaljer på SM

Fotboll Kim Taekwondo har varit på SM i Borlänge och kom hem med två guld, ett silver och två brons.

centrum_jul_helsida
greeknighthelsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard
colorama_jul
tp_helsida
trainingpartner_jobb_helsida

Skånela jagar toppen

Handboll Ikväll väntar match i omgång 11 för Skånela som får besök av AIK i Vikingahallen: - Vi kommer från en bra träningsvecka där vi jobbat hårt och diskuterat mycket hur vi ska förbättra de delar dom vi inte är nöjda med, säger Karlsson till klubbens hemsida.

trainingpartner_jobb_outsider
nrh
julbord
connys
greeknight_outsider
tp_outsider