defacto_pan2020
Mathias RambergFoto: Wings hemsida

Märstadomare till TV-pucken

Wings levererar inte bara spelare till TV-pucken, nu har man fostrat en av landets mest talangfulla domare i Mathias Ramberg från Märsta som dömer den klassiska ungdomsturneringen.

Mathias Ramberg, 21, är en av domarna som fått det prestigefyllda uppdraget att döma i TV-Pucken 2-6 november. Han började för många år sedan via Wings domarutbildning och gick sedan vidare vis distriktet och därefter i regionen. Han har även på meritlistan några matcher i Hockeyettan.
– Jag klarade av samtliga kurstester (teori, istester och Cooper-test) med bra marginaler och hoppas att få chansen att döma flera matcher i Hockeyettan redan i år, även om jag nu har siktet inställt på TV-pucken, berättar Mathias till Wings hemsida.

Mathias minns mycket väl utbildningen han fick via Wings samt ledare som gett han stöd under åren och sporrat honom att utvecklas; Per Lennerup, Jonas Hammarsjö och Tom Nikander Samuelsson. När Mathias inte dömer så studerar han molekylär bioteknik vid Uppsala Universitet, andra året av fem, därefter blir han civilingenjör. Han tränar även karate. Det bästa med att vara domare tycker han är glädjen intensiteten och kamratskapen.
– Det är väldigt kul och utvecklande att döma. Det är action och man måste vara i nuet. Det gäller också att hålla formen. Annars hänger man inte med.

colorama_jul
centrum_helsida2020

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

defacto_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

happyhomes_2019
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

teatergrillen_helsida

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

EXTRA

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Handboll Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

connys
teatergrillen_outsider
nrh