defacto_pan
Mathias RambergFoto: Wings hemsida

Märstadomare till TV-pucken

Wings levererar inte bara spelare till TV-pucken, nu har man fostrat en av landets mest talangfulla domare i Mathias Ramberg från Märsta som dömer den klassiska ungdomsturneringen.

Mathias Ramberg, 21, är en av domarna som fått det prestigefyllda uppdraget att döma i TV-Pucken 2-6 november. Han började för många år sedan via Wings domarutbildning och gick sedan vidare vis distriktet och därefter i regionen. Han har även på meritlistan några matcher i Hockeyettan.
– Jag klarade av samtliga kurstester (teori, istester och Cooper-test) med bra marginaler och hoppas att få chansen att döma flera matcher i Hockeyettan redan i år, även om jag nu har siktet inställt på TV-pucken, berättar Mathias till Wings hemsida.

Mathias minns mycket väl utbildningen han fick via Wings samt ledare som gett han stöd under åren och sporrat honom att utvecklas; Per Lennerup, Jonas Hammarsjö och Tom Nikander Samuelsson. När Mathias inte dömer så studerar han molekylär bioteknik vid Uppsala Universitet, andra året av fem, därefter blir han civilingenjör. Han tränar även karate. Det bästa med att vara domare tycker han är glädjen intensiteten och kamratskapen.
– Det är väldigt kul och utvecklande att döma. Det är action och man måste vara i nuet. Det gäller också att hålla formen. Annars hänger man inte med.

ica_oktober
defacto_helsida

Rosersberg till semifinal i Upplands Cupen

Fotboll Rosersbergs IK tog ett steg närmare Svenska Cupen när man på onsdagskvällen vann i Upplands Cupen: - En bra insats av samtliga i laget och en välförtjänt seger denna kväll där vi sett över 90 minuter är det bättre laget, skriver tränare Stefan Lundqvist på klubbens hemsida.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
fme_oktober
damallsvenskan

Premiärförlust för Skånela

Handboll Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

nrh
connys
defacto_outsider
colorama_april2