abs_pask
På lördag går BMX-SM i Ängelholm med Filip Gustafsson och Simon WanropFoto: Pressbild/Arkiv/

Märstacyklister på BMX-SM

I helgen går SM i BMX i Ängelholm och Märsta BMX har två cyklister i elitklassen; Filip Gustafsson och Simon Wanrop.

centrum_artikel

Det kan bli märstabor högst upp på pallen när elitklassen i SM kört färdigt på lördag 2:a juli. Två cyklister från Märsta BMX räknas till förhandsfavoriterna i Ängelholm där SM går. Regerande mästare är dessutom Filip Gustafsson från Märsta BMX. Han får i år konkurrens av klubbkompisen Simon Wanrop. Nytt för i år är att starten av elitklassen går från en åtta meter hög ramp, normalt brukar rampen vara fem meter. De tre extra metrarna väntas ge högre fart i tävlingen och ökar svårigheten ytterligare. Från tävlingarna sker sedan uttagning till bland annat EM i Verona och NM i Helsingfors. Förutom de två i elitklassen tävlar en hel del andra cyklister i SM, ytterligare ca 15 till slåss om medaljerna.

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

defacto_helsida
coronakrisen

Klart: Seriestarten skjuts upp

Fotboll Coronakrisen slår till mot den lokala fotbollen, alla serier för barn och ungdomar skjuts upp och seniorsäsongen startar i mitten av juni.

ridskola2020_helsida

Veteranen förlänger

Handboll Veteranen Anna Nygårds förlänger kontraktet med Skånela: - Anna är ju lite av ryggraden i laget, säger tränare Fredrik Söderberg Warnheim.

centrum_helsida2020

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

coronakrisen

Fotbollsklubben stänger ner

Fotboll Fotbollsklubben FC Arlanda stänger ner all verksamhet både för barn och unga samt vuxna: - Vi måste göra vårt för att stoppa smittspridningen i samhället, säger styrelseledamoten Aleksander Iskandar.

festspec_corona_helsida
EXTRA

Supertalangen stannar kvar

Handboll Skånelas supertalang Simon Lindberg stannar kvar i laget:- Det ska bli mycket kul att vara en av spelarna i Skånelas trupp nästa säsong, säger Lindberg i ett uttalande.

marina_helsida
happy_homes_mars
EXTRA

Inget kval för Skånela

Handboll Skånelas säsong slutar i moll, på fredagen lämnade Svenska Handbollförbundet besked om att det inte blir något kval till ligan.

speedy_helsida
2020_helsida

SBRF mötte Lagga

Ridning Sigtunabygdens Ryttarförening har haft en utbytestävling hos Lagga fältrittklubb: - Efter en jämn kamp mellan Sigtunabygdens Ryttarförening och Lagga fältrittklubb tog Sigtuna hem lagvinsten denna omgång.

festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
nrh