budget_panorama
De misstänkta bad en person plocka ut pengar på Lennart Källs kort i Rotebro.Foto: Polisen

Märstaborna skulle bara prata med VD:n

I måndags inleddes rättegången mot två märstabor som försökte råna Lennart Käll. Enligt deras vittnesmål ville de bara prata med Vd:n om varför han förstör så många människors liv: - Han skulle jobba i Hollywood, har en av de misstänka sagt.

fraga_liberalerna

All var ett misstag, hävdar de misstänkta för grovt olaga hot mot Lennart Käll, VD på Svenska spel. De ville bara prata med Lennart:
– Han missförstod mig. När jag sa till honom att hundratals är drabbade av systemet blev han rädd. Han började prata om sin familj, ryggont och sånt.

Vidare anser den andra misstänkte att Lennarts berättelse är fabricerad och att han borde jobba i Hollywood. Poliserna har ett omfattande utredningsmaterial på de misstänkta där det framgår att två bilar hyrdes i Statoil Märsta och Arlandastad. De ska vid inlämning ha frågat om bilarna var utrustade med gps med anledning av att deras färdväg kunde spåras. Vid 6.20 på morgonen 13:e april slog de till.
– Du ska sätta in 2,9 miljoner kronor på de här korten om inte så kommer vi tillbaka. Vi vet vem du är Lennart Käll. Du ska inte ringa polisen, då kommer vi tillbaka. Spärra inte korten, vi vet var din familj bor, berättade Lennart Käll.

De lämnade sedan platsen, slängde hans telefon, åkte till Rotebro där de bad en person plocka ut pengar på Källs kort men utan resultat. Motivet ska ha varit spelskulder bland de inblandade och en släkting.

manskold_helsida
defacto_helsida
meko_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_helsida2020
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

2020_helsida
kristina_helsida
julen_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
julen_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
kristina_outsider