center_pan21
David Lundqvist och Lars WedénFoto: Pressbild

Kommuninvånare propagerar för flytt av Brommas trafik till Arlanda

Kommuninvånarna David Lundqvist och Lars Wedén startar upp ett nätverk som förespråkar att Brommas flygtrafik flyttas till Arlanda.

Brommas nedläggning har diskuterats både lokal, regionalt och nationellt de senaste veckorna. Nu startar ett nätverk för att lyfta Arlandas fördelar och att Brommas trafik ska flyttas över. Initiativtagare är David Lundqvist, Märsta, och Lars Wedén, Sigtuna:
– Vi har identifierat och listat de fördelar som kommer av en flytt av Swedavias Bromma-verksamhet till Arlanda, sett främst ur olika resenärsgruppers och bostadsområdens synvinkel, liksom fördelar för arbetstagare och arbetssökande på Arlanda och för företagen med anknytning till Arlanda, säger båda i ett gemensamt uttalande.

En lista har skickats till regeringen och utredaren som ska presentera förslag till beslut kring hur flytten ska genomföras. Även Riksdagens trafikutskott har fått del av listan tillsammans med de kommuner som vlll behålla trafik på Bromma.
– Med en samling av flyget till en Stockholmsflygplats ges möjlighet till bättre och mer klimatsmart service. För de allra, allra flesta är transporten till och från Arlanda minst lika bra och kan så småningom bli ännu bättre. Omstigningsmöjligheten till tåg eller annat flyg föreligger inte alls på Bromma. Ingen ort som det alls är realistiskt att flyga till behöver heller tappa sin flygförbindelse efter en flytt till Arlanda, uppger Lars Wedén.

Flytten till Arlanda menar nätverket också är viktig för Sigtuna kommuns del:
– För arbetstagare på och kring Arlanda är fördelen att anställningarna blir säkrare. För arbetssökande i Sigtuna kommun, där arbetslösheten nu är stor, ökar möjligheterna till ett första jobb. Och för näringslivet som etablerat sig på och kring Arlanda ökar affärsmöjligheterna.

En flytt skulle också ge fördelar för de boende runt Bromma flygplats och som påverkas av ”start- och landningsverksamhet, flygplansbuller och nedfall”.
– Det lär bli mycket debatt, när utredaren lägger fram sin rapport den 31 augusti. Med vårt nätverk vill vi förbereda och bidra till den debatten – till Arlandas fördel, säger initiativtagarna, uppger Lundqvist och Wedén.

eldsjal-helsida
defacto_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

andersojag
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
helsida_var2021
2020_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
andersojag_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
mp-outsider
eldsjal-outsider