defacto_pan2020
Jim Blomster, Daniel Törnberg och Niklas VikstenFoto: Insändarbild

Märstabor lanserar internationell dating-app för djur

Märstaborna Daniel Törnberg, Niklas Viksten och Jim Blomster har startat upp en dating-app för djur: - Den fungerar lite på samma sätt som Tinder, säger Daniel Törnberg till märsta.nu

centrum_artikel

Appen Paranu lanserades i 190 länder och på sju olika språk 1:a april, och det är inget aprilskämt poängterar grundaren Daniel Törnberg. Syftet med den är att djurägare (tamdjur) ska kunna få ett lättare djurliv. Detta genom att man sammanför djurägare som vill para sina djur, allt från hundar till hästar, oavsett art och ras. Idag sker den huvudsakliga kommunikationen för syftet på diverse forum eller egna kontakter. Något som enigt grundarna är lika omodernt idag som för 15 år sedan.

Men det är inte begränsad till parning utan kan användas för att söka vänner till sina djur, promenadkompisar, djurpassning eller helt enkelt få kontakt med andra av samma intresse.

Grundarna bor dels i Märsta och dels i Vallentuna. Men alla tre har en koppling till Märsta. Jim Blomster är född och uppvuxen i Märsta men bor numera i Vallentuna. Daniel Törnberg och Niklas Vinsten är båda födda och uppvuxna i Märsta. Företaget Paranu AB har även sin hemvist i Märsta.

speedy_helsida
valvet_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

stottasigtuna_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

happy_homes_mars
marina_helsida
connys_helsida
studeravidare_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
marina_outsider
valvet_outsider
nrh