centrum_host
Mathias och Niclas RambergFoto: Insändarbild

Märstabor i ett av världens tuffaste lopp

Mathias och Niclas Ramberg håller på att förbereda sig för ett av världens tuffaste lopp, Spartan Race.

Märstaborna Mathias och Niclas Ramberg ska vara med på Spartan Race Sweden. Det är ett av världens största OCR-lopp (Obstacle Course Racing) och just i år är det första gången loppet kommer till Sverige. Dessutom kommer det också att räknas som ett världsmästerskap.

Loppet går i Åre nu till helgen 8-9 november. Man har 24 timmar på sig att ta sig runt den stenhårda banan. Det handlar om fem mil med 60 lika hinder. Den snabbaste tiden är beräknad till sju timmar, så det är ett ganska tidskrävande Ultra marathon, enligt Mathias Ramberg. På tisdagskvällen tränade bröderna i Rosersberg. Inför sin tävling har man också fåt lokal sponsring från ABS Wheels på kläder för tävlingen.

Det krävs så klart en den grundläggande fysisk förmåga innan man ger sig på OCR-race. Bröderna tränar kontinuerligt på gym, Niclas spelar även ishockey medan Mathias är ishockeydomare.
-I samband med att vi bestämde oss för att genomföra detta lopp har vi dock lagt extra mycket fokus på löpträning, där vi sedan i början av juli fokuserat på långdistans, berättar Mathias.

Tidigare har de sprungit två lopp, Tough Viking 2015 i Sverige och Spartan Trifecta i Polen. Det sistnämnda är ett av Spartans signaturlopp enligt Mathias, då ska man springa tre av Spartans olika lopp under en och samma helg.

agy_oppethus
happyhomes_2019
centrum_host_helsida
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
ica_oktober
connys
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider