centrum_panorama2020
Mathias och Niclas RambergFoto: Insändarbild

Märstabor i ett av världens tuffaste lopp

Mathias och Niclas Ramberg håller på att förbereda sig för ett av världens tuffaste lopp, Spartan Race.

centrum_artikel

Märstaborna Mathias och Niclas Ramberg ska vara med på Spartan Race Sweden. Det är ett av världens största OCR-lopp (Obstacle Course Racing) och just i år är det första gången loppet kommer till Sverige. Dessutom kommer det också att räknas som ett världsmästerskap.

Loppet går i Åre nu till helgen 8-9 november. Man har 24 timmar på sig att ta sig runt den stenhårda banan. Det handlar om fem mil med 60 lika hinder. Den snabbaste tiden är beräknad till sju timmar, så det är ett ganska tidskrävande Ultra marathon, enligt Mathias Ramberg. På tisdagskvällen tränade bröderna i Rosersberg. Inför sin tävling har man också fåt lokal sponsring från ABS Wheels på kläder för tävlingen.

Det krävs så klart en den grundläggande fysisk förmåga innan man ger sig på OCR-race. Bröderna tränar kontinuerligt på gym, Niclas spelar även ishockey medan Mathias är ishockeydomare.
-I samband med att vi bestämde oss för att genomföra detta lopp har vi dock lagt extra mycket fokus på löpträning, där vi sedan i början av juli fokuserat på långdistans, berättar Mathias.

Tidigare har de sprungit två lopp, Tough Viking 2015 i Sverige och Spartan Trifecta i Polen. Det sistnämnda är ett av Spartans signaturlopp enligt Mathias, då ska man springa tre av Spartans olika lopp under en och samma helg.

sportlov_sigtuna
2020_helsida
teatergrillen_helsida
damallsvenskan

Viktig seger för Skånela mot Hellton

Handboll Även Skånelas damer vann på lördagen då man besegrade Hellton på bortaplan: - Första segern på bortaplan för oss, sa tränare Fredrik Söderberg Warnheim till Handbollskanalen.

speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida

Blanco blir landslagstränare

Fotboll Förre märstabon Daniel Blanco som spelat i både Valsta Syrianska och Märsta IK börjar träna svenska damlandslaget i futsal: - Det blir en spännande utmaning, säger Blanco till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Jumbon pressade Skånela

Handboll Skånela låg under med hela sju mål mot jumbon Boden men hittade ett sätt att åka hem med två poäng: Att vinna när man är dålig är en styrka, twittrar tränare Jimmy Karlsson.

defacto_helsida
happyhomes_2019
connys_helsida
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys